Η μάχη του σταυρού στην Α΄ Αθήνας

Η μάχη του σταυρού στην Α΄ Αθήνας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράλληλα με την «ανάγνωση» των εκλογικών αποτελεσμάτων, και εν αναμονή των επόμενων κινήσεων των κ. Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στρέφουν το βλέμμα τους και στη μάχη του σταυρού.

Στην Α΄ Αθήνας, με βάση μια πρώτη -και ως εκ τούτου ευμετάβλητη- εικόνα που είχε διαμορφωθεί με βάση την καταμέτρηση λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, μεταξύ των υποψηφίων της Ν.Δ. την πρώτη θέση καταλάμβανε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Ακολουθούσαν με οριακές μεταξύ τους διαφορές οι κ. Δ. Αβραμόπουλος και Γ. Αλογοσκούφης, και στη συνέχεια τις υπόλοιπες εκλόγιμες θέσεις καταλάμβαναν κατά σειρά οι κ. Πρ. Παυλόπουλος, ο κ. Γ. Βουλγαράκης, η κ. Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ενώ αμέσως μετά βρισκόταν η κ. Μαριέττα Γιαννάκου.

Από το ΠΑΣΟΚ, που με βάση τους εκλογικούς συσχετισμούς αναδεικνύει μάλλον τέσσερις βουλευτές, μάχη για την πρώτη θέση δίνουν οι κ. Αννα Διαμαντοπούλου και Κ. Σκανδαλίδης, με την πρώτη να έχει απώλειες, πάντως, προς την κ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, που υπολογίζονται σε σταυρούς στα επίπεδα του 20%. Το «δίδυμο» των κ. Σκανδαλίδη και Διαμαντοπούλου ακολουθούν ο κ. Χρ. Παπουτσής και αμέσως μετά η κ. Συλβάνα Ράπτη, ενώ έπονται ο στενός συνεργάτης του κ. Γ. Παπανδρέου, κ. Θ. Τσούρας, ο κ. Ν. Αλευράς και ο κ. Π. Οικονόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή