Ικανοποίηση ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ

Ικανοποίηση ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στους αγώνες, από σήμερα κιόλας, προκειμένου να εμποδιστεί η προώθηση αντιλαϊκών μέτρων, προανήγγειλε η γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας για το αποτέλεσμα των εκλογών. Η κ. Παπαρήγα δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την ενίσχυση του ΚΚΕ, «δεν πρέπει όμως να πάρουν τα μυαλά μας αέρα», πρόσθεσε. Χαρακτήρισε θετικό ότι τα δύο μεγάλα κόμματα κατέγραψαν απώλεια στα ποσοστά τους, «δεν ήταν όμως τέτοια, που να αντικατοπτρίζει τη λαϊκή δυσαρέσκεια», πρόσθεσε. Χαρακτήρισε σταθερή και όχι συγκυριακή την άνοδο του κόμματος. Η πρόκληση της αυριανής ημέρας για το ΚΚΕ, σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, είναι να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του, να μπουν νέες δυνάμεις στη δράση. «Δεν θα απογοητεύσουμε τους ψηφοφόρους μας», κατέληξε και προανήγγειλε ότι την Τετάρτη θα επισκεφθεί την Ηλεία, «διότι υποσχεθήκαμε προεκλογικά ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα παρουσιάσουμε τα μέτρα που προτείνουμε», όπως επισήμανε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Τους άξονες επί των οποίων θα στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο περιέγραψε με σαφήνεια και λακωνικό τρόπο ο επικεφαλής του συμμαχικού σχήματος κ. Αλέκος Αλαβάνος, με εμφανές στην πρώτη μετεκλογική εμφάνισή του το στοιχείο της απόλυτης ικανοποίησης: Και για την άνοδο του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ και για την επίτευξη του δύσκολου στόχου της εκλογής του στο Ηράκλειο.

Ο κ. Αλαβάνος με τη δήλωσή του αφενός θέλησε να καταδείξει ότι αναγνωρίζει πως η ψήφος εκείνων που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ είναι και ψήφος δοκιμασίας – άρα υπό προθεσμία, αφετέρου ότι η πέραν του KKE Αριστερά θα κλιμακώσει την αντιπολιτευτική της τακτική τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλής.

«Νιώθουμε μεγάλη χαρά. Η ριζοσπαστική Αριστερά έχει ήδη μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία της από τη μεταπολίτευση του 1974. Ξέρουμε καλά ότι είναι μια δοκιμή, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί στοιχείο ενός νέου πολιτικού τοπίου» και συνιστά «ένα ισχυρό μήνυμα για αριστερή στροφή». Και ο κ. Αλαβάνος συνέχισε: «Είναι σημαντικό ότι το τοπίο αλλάζει. Η αλήθεια είναι όχι στον βαθμό κι όχι πάντα προς την κατεύθυνση που επιδιώκουμε εμείς. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Για την επόμενη μέρα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων σημείωσε: «Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ισχυροποιηθεί η δυναμική του νεολαιίστικου και των άλλων κοινωνικών κινημάτων. Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε αντικοινωνική επιλογή της κυβέρνησης λαϊκής μειοψηφίας. Πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά, πιο αποτελεσματικά. Θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τη μεγάλη συνεργασία της ριζοσπαστικής Αριστεράς». Οσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα της σχέσης με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αλαβάνος παρέμεινε στη σκληρή προεκλογική γραμμή: άνοιγμα στη βάση και μετωπική σύγκρουση με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. «Θα ενεργοποιηθούμε ώστε η μεγάλη Αριστερά, ανοικτή στον προωθημένο σοσιαλιστικό χώρο, να καλύψει το μεγάλο κενό που αφήνει η μέχρι σήμερα ενσωμάτωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις πολιτικές του κατεστημένου». Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Τώρα που τα φώτα των εκλογών σβήνουν, δεν θα σβήσουν από τη μνήμη μας ούτε οι πυρκαγιές ούτε οι πυροπαθείς και θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για το περιβάλλον στη χώρα μας».

Ο κ. Καρατζαφέρης

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης ευχαρίστησε τους πολίτες για την ψήφο τους, που οδηγεί το ΛΑΟΣ στη Βουλή. «Το μήνυμα των εκλογών είναι περισσότερη σοβαρότητα και λιγότερη αλαζονεία», τόνισε. Δήλωσε ότι στα θετικά μέτρα της κυβέρνησης το κόμμα του θα σταθεί δίπλα στον κ. Κ. Καραμανλή, αλλά στα γκρίζα σημεία θα βρεθεί απέναντι. Τέλος, προσδιόρισε ότι ο ρόλος του ΛΑΟΣ στη Βουλή είναι «να παραμείνει η Ελλάδα στους Ελληνες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή