Με εκλογές και Ευρωμπάσκετ πήραν φωτιά τα τηλέφωνα των «ντελίβερι»

Με εκλογές και Ευρωμπάσκετ πήραν φωτιά τα τηλέφωνα των «ντελίβερι»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πίτσες, τα σουβλάκια και τα delivery εν γένει ήταν μεγάλοι κερδισμένοι των χθεσινών εκλογών αλλά και του… Eurobasket. Οι κάτοικοι της Αθήνας επέλεξαν να παρακολουθήσουν τα exit polls των εκλογών αλλά και τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με τη Λιθουανία για την τρίτη θέση από τον καναπέ του σπιτιού τους παρέα με φίλους, μπίρες και… πρόχειρο φαγητό. Λίγο πριν από τις 7 μ.μ. εκτός από τα τηλεκοντρόλ πήραν φωτιά και τα τηλέφωνα. Ο χρόνος αναμονής στις τηλεφωνικές γραμμές παραγγελιών στις πιτσαρίες και τις ψησταριές ήταν ενδεικτικός. Σε μεγάλη αλυσίδα πιτσαρίας στην Αττική με 60 τηλεφωνικές γραμμές ο χρόνος αναμονής για παραγγελία άγγιξε τα πέντε λεπτά, ενώ σε έτερη μεγάλη αλυσίδα με 40 τηλεφωνικές γραμμές ο χρόνος ξεπέρασε τα δέκα λεπτά.

Αντίστοιχη η εικόνα και στις ψησταριές. «Γύρω στις 7.30 δεν προλάβαινα να σηκώνω το τηλέφωνο», λέει στην «Κ» η κ. Δ. Β., τηλεφωνήτρια γνωστής αλυσίδας ψητοπωλείου, και συμπληρώνει ότι «από ένα σημείο και μετά δεν υπήρχαν μηχανάκια να παραδώσουν το φαγητό στους πελάτες. Φτάσαμε στα όριά μας…». «Κανονικά δουλεύουμε οκτάωρο αλλά σήμερα δουλεύουμε όλοι από το μεσημέρι. Δεν φτάνουν τα χέρια», λέει υπάλληλος συνοικιακής ψησταριάς, στην οποία μέχρι χθες το βράδυ στις 10 υπολογίζεται ότι είχαν καταναλωθεί περί τα 80 κιβώτια μπίρας και πάνω από 1.000 σουβλάκια. Την ίδια περίπου ώρα τα πρώτα συνοικιακά εστιατόρια με έτοιμο φαγητό έκλειναν καθώς οι προμήθειες είχαν τελειώσει. Η ζήτηση σε έτοιμο φαγητό κορυφώθηκε περί τις 10.30 τη νύχτα. Μόλις είχε τελειώσει το Eurobasket και είχε αρχίσει να διαμορφώνεται εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή