Μικροπροβλήματα με πτήσεις τσάρτερ

Μικροπροβλήματα με πτήσεις τσάρτερ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιήθηκαν οι μετακινήσεις των ετεροδημοτών προς τις εκλογικές τους περιφέρειες, με μοναδική εξαίρεση κάποιες μικροκαθυστερήσεις μισθωμένων αεροπορικών πτήσεων (τσάρτερ). Αναλυτικότερα, προβλήματα παρουσιάστηκαν στις πτήσεις προς Κέρκυρα, Μυτιλήνη και Σάμο, ενώ τρεις πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω μη προσέλευσης επιβατών. Αντιθέτως με πληρότητα που κυμάνθηκε μεταξύ 85% και 100% κινήθηκαν τα περισσότερα μέσα μεταφοράς στα οποία προστέθηκαν επιπλέον δρομολόγια προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ψηφοφόρους. Συγκεκριμένα, τα υπεραστικά λεωφορεία, που ενισχύθηκαν κατά 1.100 δρομολόγια, το Σάββατο και την Κυριακή ταξίδεψαν με πληρότητα που άγγιζε το 100% και πάνω από 75.000 επιβάτες.

Με πληρότητα περίπου 90% ήταν όλοι οι συρμοί του ΟΣΕ το Σάββατο, ποσοστό που την Κυριακή υποχώρησε ελαφρώς στο 85%. Παρά το γεγονός ότι ο ΟΣΕ δεν προγραμμάτισε επιπλέον έκτακτα δρομολόγια, προστέθηκαν από τον Οργανισμό βαγόνια προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών. Μειωμένη εμφανίζεται η κίνηση των ψηφοφόρων που μετέβησαν στον τόπο που ψηφίζουν με τα Ι.Χ. τους. Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια οι Ολυμπιακές Αερογραμμές διέθεσαν 32.282 θέσεις στα κόμματα για τις μετακινήσεις των ετεροδημοτών. Συγκεκριμένα δόθηκαν 14.632 εισιτήρια στη Νέα Δημοκρατία, 13.052 στο ΠΑΣΟΚ, 1.901 στο ΚΚΕ και 1.064 στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Aegean Airlines δρομολόγησε επιπλέον 9 πτήσεις τσάρτερ εσωτερικού και 7 εξωτερικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή