K. Καραμανλής: Αναδείχθηκε σταθερή κυβέρνηση

K. Καραμανλής: Αναδείχθηκε σταθερή κυβέρνηση

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δυνατή και ξεκάθαρη εντολή για τη συνέχιση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος» χαρακτήρισε χθες ο κ. Κώστας Καραμανλής την ανανέωση της λαϊκής εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και τη Νέα Δημοκρατία. Στις πρώτες του δηλώσεις ως επανεκλεγείς πρωθυπουργός, λίγο μετά τη μία μετά τα μεσάνυκτα, ο κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε για ακόμη πιο γρήγορη προώθηση του κυβερνητικού έργου και αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών της πρώτης θητείας, ενώ εμφανίστηκε ενωτικός καθώς, όπως υπογράμμισε, «τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα».

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε από το Ζάππειο Μέγαρο ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει σταθερή κυβέρνηση που στηρίζεται σε κοινωνική πλειοψηφία, στέλνοντας το μήνυμα ότι η περιορισμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη για την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής. Παράλληλα περιέγραψε τις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας με άξονες την ενδυνάμωση της οικονομίας, την καταπολέμηση της φτώχειας και την επέκταση του κοινωνικού κράτους.

Παράλληλα, απαντώντας σε όλους όσοι θεώρησαν τα μέτρα ενίσχυσης των πυροπαθών ως προεκλογικού χαρακτήρα, υπογράμμισε ότι οι δεσμεύσεις θα εκπληρωθούν στο ακέραιο. Ο κ. Κώστας Καραμανλής, τέταρτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, που επιτυγχάνει την επανεκλογή του, δήλωσε ευγνώμων για την εμπιστοσύνη του λαού και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει ό,τι περνά από το χέρι του για να τιμήσει τη χθεσινή εντολή.

«Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, σήμερα μιλήσατε εσείς, δυνατά και ξεκάθαρα. Επιλέξατε την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια… επιλέξατε όλες και όλοι μαζί να πάμε την Ελλάδα μπροστά, δώσατε σαφή εντολή στην κυβέρνηση να συνεχίσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, εντολή για ένα νέο πιο δυναμικό ξεκίνημα» ανέφερε στην αρχή ο πρωθυπουργός. «Σας ζήτησα να ψηφίσετε σταθερή κυβέρνηση… σήμερα αυτή υπάρχει καθώς στηρίζεται στην κοινωνική πλειοψηφία, θα συνεχίσουμε με ισχυρή πολιτική Βουλή, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας», υπογράμμισε, αναλαμβάνοντας, σε προσωπικό επίπεδο, μία διπλή, όπως είπε, ευθύνη: «Το μήνυμά σας είναι ξεκάθαρο, να γίνουμε καλύτεροι και να αποφύγουμε λάθη, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, ακόμα πιο κοντά στους πολίτες, ακόμα πιο κοντά στα προβλήματα… τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, το μέλλον ανήκει σε όλους χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

Ο κ. Καραμανλής υπεραμύνθηκε του διαλόγου και της συναίνεσης για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, αλλά επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση θα επιδείξει αποφασιστικότητα που δεν θα επιτρέπει καθυστερήσεις», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συμβάλουν ώστε να πάει η Ελλάδα μπροστά». Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου όπως η καταπολέμηση της φτώχειας, η παροχή περισσότερων ευκαιριών προς τους νέους, ενίσχυση και επέκταση του κοινωνικού κράτους, «περισσότερες ευκαιρίες και περισσότερες επιλογές για όλους». «Αρνηθήκαμε να μπούμε σε στείρες αντιπαραθέσεις, να ακολουθήσουμε πολιτική οξύτητας, μείναμε σταθεροί στις αρχές του πολιτικού πολιτισμού που υπηρετούμε, που επιζητούν οι πολίτες ασχέτως χρώματος», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής θέτοντας «πάνω απ’ όλα τους στόχους που μας ενώνουν».

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς είχε ο Κ. Καραμανλής, που δέχθηκε τα συγχαρητήριά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή