Διαρκείς συσκέψεις Παπανδρέου για τον συσχετισμό δυνάμεων

Διαρκείς συσκέψεις Παπανδρέου για τον συσχετισμό δυνάμεων

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε βαρύ πολιτικό κλίμα, που θύμιζε παλαιότερες εποχές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γ. Παπανδρέου έφτασε στη Χαρ. Τρικούπη από το πρωί και είχε διαρκείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες. Οι κ. Ν. Αθανασάκης, Π. Γερουλάνος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Τίνα Μπιρμπίλη, Πωλίνα Λάμψα, Ρεγγίνα Βάρτζελη ήταν οι πρώτοι που τον συνάντησαν, ενώ στα γραφεία του κόμματος έφτασαν ο κ. Δημ. Ρέππας και οι προσωπικοί του συνεργάτες και φίλοι κ. Χάρης Παμπούκης και Νίκος Κοτζιάς, τους οποίους ανέκαθεν συμβουλευόταν στις κρίσιμες στιγμές των προηγούμενων

ετών. Συναντήσεις είχε επίσης με τους Κ. Σκανδαλίδη, Αννα Διαμαντοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Χάρη Καστανίδη, ενώ αντιθέτως δεν συναντήθηκε με τον κ. Π. Ευθυμίου, καίτοι ο πρώην εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ήρθε και εκείνος στη Χαρ. Τρικούπη. Στα γραφεία του κόμματος ήταν από το πρωί και ο κ. Κ. Λαλιώτης, ο οποίος φεύγοντας απέφυγε οποιαδήποτε δήλωση, σε αντίθεση με τον αδελφό του προέδρου Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τις κινήσεις του κ. Βενιζέλου χρησιμοποιώντας τη φράση «όποιος βιάζεται σκοντάφτει».

Κατά πληροφορίες, οι πρώτες εισηγήσεις που δέχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -στην οποία ελέγετο ότι πρωτοστάτησε ο κ. Σπυρόπουλος- ήταν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και το κόμμα να οδηγηθεί σε εκλογές νέου προέδρου, ακόμη και την προσεχή Κυριακή. Στόχος, να εμφανιστεί ο κ. Παπανδρέου ως κυρίαρχος του «παιχνιδιού», αλλά και να μη δοθεί χρόνος στον κ. Βενιζέλο να διαμορφώσει πλειοψηφικό ρεύμα αμφισβήτησης του προέδρου. Υστερα ωστόσο από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών, που χαρακτήρισαν επιτακτική την ανάγκη να προηγηθεί της ψηφοφορίας η σύγκλιση των θεσμικών οργάνων, ο κ. Παπανδρέου έλαβε την απόφαση να αναγγείλει τη συνεδρίαση του Πολιτικού και αμέσως μετά του Εθνικού Συμβουλίου, που ορίστηκε για το Σαββατοκύριακο.

Αλλες πληροφορίες πάλι που έφταναν στους δημοσιογράφους νωρίς το μεσημέρι, ήθελαν τον κ. Παπανδρέου να δέχεται εισηγήσεις ακόμη και για την οριστική του παραίτηση. Στενοί του συνεργάτες ωστόσο διέψευδαν τα συγκεκριμένα σενάρια ως «κακεντρεχείς φημολογίες» και «φωτογράφιζαν» έτσι το «κέντρο» που τις διοχετεύει. Σημειώνεται πάντως ότι ήδη από προχθές το βράδυ το επιτελείο του κ. Παπανδρέου επιχειρούσε να καταμετρήσει, μέσω των κ. Ρέππα και Βάρτζελη, τους βουλευτές που επρόκειτο σε κάθε περίπτωση να στηρίξουν μια νέα υποψηφιότητα του προέδρου. Σε επίπεδο πρωτοκλασάτων οι συνεργάτες του προσέβλεπαν κυρίως στη στήριξη του κ. Δημ. Ρέππα, του κ. Χάρη Καστανίδη, του κ. Μίμη Ανδρουλάκη, της κ. Μαρίας Δαμανάκη -που επί του παρόντος τηρεί στάση ουδετερότητας- αλλά και των κ. Παπουτσή και Παναγιωτακόπουλου που επηρεάζουν τμήμα των οργανωμένων οπαδών του κόμματος. Πάντως, δημοσίως υπέρ του κ. Παπανδρέου είχαν ταχθεί μέχρι χθες το βράδυ ο κ. Δ. Ρέππας και Χ. Καστανίδης, ενώ πληροφορίες έφεραν και τον κ. Θ. Πάγκαλο να κινείται στο ίδιο κλίμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή