Κ. Σημίτης: Ταχεία λύση στο πρόβλημα ηγεσίας

Κ. Σημίτης: Ταχεία λύση στο πρόβλημα ηγεσίας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως κίνηση έμμεσης στήριξης του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ θεωρήθηκε από την πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η επιλογή του κ. Κ. Σημίτη να τον δεχθεί χθες στο γραφείο του, αλλά και η δήλωση στην οποία προέβη ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας «οδυνηρή την ήττα» και ζητώντας να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες διαδοχής.

Πάντως, συνεργάτες του κ. Κ. Σημίτη διαβεβαιώνουν πως ο πρώην πρωθυπουργός θα λειτουργήσει ως εγγυητής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ και θα τηρήσει στάση αυστηρής ουδετερότητας, σε όλη τη διάρκεια των διαδικασιών εκλογής. Εξάλλου, οι ίδιες πηγές σημείωναν πως ο κ. Κ. Σημίτης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου.

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Κ. Σημίτης σημείωσε πως «πρώτη προσπάθεια όλων είναι η ενότητα», ενώ όπως προαναφέρθηκε υπογραμμίζει πως «οι δημοκρατικές διαδικασίες αμέσως τώρα είναι το μόνο μέσο για να αποφευχθεί μια μακροχρόνια κρίση, αλλά και για να δει το κόμμα και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ προσεκτικά τα αίτια της ήττας». Ο πρώην πρωθυπουργός προσθέτει πως συνιστά άμεση προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ «να ανασυγκροτηθεί το συντομότερο δυνατό, για να εξασφαλίσει την επιτυχία στην επόμενη αναμέτρηση, που είναι πολύ πιθανό να έλθει πολύ γρήγορα».

Σημειώνεται, ότι σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Ευαγγ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον κ. Κ. Σημίτη «εγγυητή της ενότητας και των διαδικασιών ώστε να λυθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει με τον καλύτερο τρόπο για το κίνημα και τη χώρα, και βέβαια με δημοκρατικά άψογο και υποδειγματικό τρόπο». Από χθες το πρωί ο κ. Κ. Σημίτης είχε σειρά τηλεφωνικών επαφών με στελέχη του ΠΑΣΟΚ κυρίως από το πρώην «εκσυγχρονιστικό» μπλοκ, ενώ δεν κρύβει τον προβληματισμό του για το εύρος της ήττας της Κυριακής, καθώς εκτιμούσε πως η πολιτική της Ν.Δ., αλλά και οι «αστοχίες» της κυβέρνησης την προηγούμενη Τρίτη, υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να την είχαν οδηγήσει ήδη στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή