Σε συνθήκες ανοικτής σύγκρουσης το ΠΑΣΟΚ

Σε συνθήκες ανοικτής σύγκρουσης το ΠΑΣΟΚ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκρουσιακές συνθήκες επικρατούν από χθες στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου και ο επίδοξος διάδοχός του Ευάγγελος Βενιζέλος λαμβάνουν θέσεις μάχης ενόψει της αναμέτρησης για την ηγεσία του κόμματος, ενώ το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη εντάσσονται στα στρατόπεδα των δύο μονομάχων. Ο κ. Παπανδρέου προήδρευσε χθες σε σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του, σηματοδοτώντας, σύμφωνα με πρόσωπα του περιβάλλοντός του, την οριστική του απόφαση να διεκδικήσει την επανεκλογή του στο ύπατο κομματικό αξίωμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχεται εισηγήσεις να επισπεύσει τις διαδικασίες εκλογής, προκειμένου η υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου να μην αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με κ. Κώστα Σημίτη, κίνηση που από στελέχη του ΠΑΣΟΚ ερμηνεύθηκε ως έμμεση στήριξη της υποψηφιότητάς του από τον τέως πρωθυπουργό. Συνεργάτες του κ. Σημίτη υποστηρίζουν πάντως ότι ο τέως πρωθυπουργός θα τηρήσει στάση ουδετερότητας και θα λειτουργήσει ως εγγυητής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ.

Χθες, με δηλώσεις τους τα περισσότερα κορυφαία στελέχη ζήτησαν η διαδικασία διαδοχής να ολοκληρωθεί με συντεταγμένες διαδικασίες και όχι κατά τα πρότυπα του 2004.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή