Στο προσκήνιο η ομάδα στήριξης της υποψηφιότητας Βενιζέλου

Στο προσκήνιο η ομάδα στήριξης της υποψηφιότητας Βενιζέλου

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος για τη μάχη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, καθώς έχει συνεχείς επαφές με βουλευτές και στελέχη, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται σε οργανωτικό επίπεδο, καθώς η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο θα είναι πανελλαδική και σε επίπεδο μελών και φίλων του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό πυρήνα υποστηρικτών στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας. Εξ άλλου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε χθες με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη, ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι δεν αναλαμβάνει ατομικές πρωτοβουλίες, αλλά «υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που εναρμονίζονται και που συζητούν σε βάθος μαζί του για τους όρους ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ».

Στην ομάδα αυτή μετέχουν κατά πληροφορίες οι κ. Ανδρ. Λοβέρδος, Γ. Φλωρίδης, Χρ. Βερελής, Ν. Αλευράς, ενώ παρά τις προσεκτικές τους δημόσιες κινήσεις «κοντά» στον κ. Ευάγγ. Βενιζέλο βρίσκονται και οι κ. Κ. Σκανδαλίδης και Αλ. Παπαδόπουλος. Σημειώνεται πως χθες ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με την κ. Βάσω Παπανδρέου, η οποία αναμένεται να συνταχθεί στην πορεία προς τις κάλπες για την ηγεσία μαζί του, όπως και ο κ. Π. Ευθυμίου. Τούτο έχει ήδη πράξει ο πρώην υπουργός κ. Γ. Παπαντωνίου. Από την πλερά του, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χθες πως στην περίπτωση κατά την οποία εκλεγεί, ο κ. Γ. Παπανδρέου «θα έχει διακεκριμένο και κορυφαίο ρόλο», αποστροφή που ορισμένοι ερμήνευσαν ως πρόταση ο τελευταίος να αναδειχθεί επίτιμος πρόεδρος.

Επίσης, στο στρατόπεδο του πρώην υπουργού έχουν ενταχθεί στελέχη όπως οι κ. Γ. Λιάνης, Π. Κουκουλόπουλος και Στ. Σουμάκης, και βεβαίως ο κ. Κ. Κουλούρης.

Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Βενιζέλος προετοιμάζεται και σε οργανωτικό επίπεδο. Είναι ενδεικτικό ότι χθες συναντήθηκε με τον κ. Μ. Νεονάκη, ο οποίος αναμένεται να έχει για λογαριασμό του την οργανωτική ευθύνη της προετοιμασίας για την ψηφοφορία εκλογής προέδρου από κοινού με τον κ. Αγγελούδη και τον κ. Ζαφειρόπουλο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βενιζέος συναντήθηκε το βράδυ της Κυριακής με τον κ. Κ. Λαλιώτη στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη εν αναμονή της δήλωσης του κ. Γ. Παπανδρέου. Ομως, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίζεται στην παρούσα φάση διατεθειμένος να εμπλακεί ενεργά στα της κούρσας διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Αθανασάκη για το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη της νέας ηγεσίας. Ομως, η συζήτηση παρέμεινε σε διαδικαστικό επίπεδο και επρόκειτο να υπάρξει νέα επικοινωνία των δύο αργά χθες το βράδυ ή σήμερα. Τέλος, σε δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας του κ. Βενιζέλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προέβησαν οι πανεπιστημιακοί κ. Γ. Γραμματικάκης, Γ. Κουκιάδης, Αδ. Πεπελάσης, Μιχ. Σταθόπουλος, Δ. Τσάτσος, Κ. Τσουκαλάς και Δ. Φατούρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή