Συγκρουσιακό το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ

Συγκρουσιακό το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα λεπτές είναι οι ισορροπίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι κ. Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος προετοιμάζονται για τη σύγκρουση κορυφής με έπαθλο την ηγεσία του κόμματος, ενώ, το ένα μετά το άλλο, τα κορυφαία στελέχη τοποθετούνται στα στρατόπεδα των δύο μονομάχων.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου μέχρι αργά χθες το βράδυ προήδρευε σύσκεψης στη Χαριλάου Τρικούπη με στενούς του συνεργάτες προκειμένου να διαμορφώσει το «χρονοδιάγραμμα» για την προσφυγή στη βάση και τους φίλους του κόμματος που θα αναδείξουν τον νέο αρχηγό, διαμηνύοντας δι’ αυτού του τρόπου πως δεν θα αποχωρήσει χωρίς μάχη. Ομως, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Γ. Παπανδρέου, που παραμένει ψύχραιμος, δεν έχει αποκλείσει πλήρως το ενδεχόμενο τις αμέσως επόμενες ημέρες να ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την ηγεσία. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί άλλη «υποψηφιότητα-έκπληξη», πέραν δηλαδή της κ. Αννας Διαμαντοπούλου που φέρεται να έχει μεταθέσει για αργότερα τις ηγετικές της φιλοδοξίες. Στον κ. Γ. Παπανδρέου προτείνεται οι διαδικασίες να είναι ταχείες, προκειμένου η υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου να μην αποκτήσει περαιτέρω δυναμική. Από την πλευρά του, ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος χθες συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος διαμηνύει ότι θα τηρήσει στάση ουδετερότητας. Πάντως, από μεγάλη μερίδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ η χθεσινή επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού ερμηνεύθηκε ως κίνηση έμμεσης στήριξης του κ. Σημίτη προς τον κ. Ευάγγ. Βενιζέλο προς τον οποίο στρέφονται και πολλά στελέχη του πρώην «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ. Χθες είδαν το φως της δημοσιότητας και οι πρώτες δημοσκοπήσεις για την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την έρευνα της ALCO (για το ΑLΤΕR) μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ως καταλληλότερος για αρχηγός, ο κ. Ευαγγ. Βενιζέλος συγκεντρώνει 53,1% έναντι 23,5% του κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ κατά την GPO (για το Μέγκα), στο ίδιο ερώτημα ο κ. Βενιζέλος προηγείται του κ. Γ. Παπανδρέου με 62,1% έναντι 25,7%.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το πιθανότερο είναι μεθαύριο να συνέλθει το Πολιτικό Συμβούλιο και το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Συμβούλιο, όποτε και αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία της ψηφοφορίας για τη διαδοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή