ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Συγχαρητήρια επιστολή για την εκλογική νίκη

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Κώστα Καραμανλή για την επανεκλογή του έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από το Μαϊάμι. «Τούτες τις μεγάλες στιγμές για την προσωπική σου ζωή και για τη γλυκυτάτη πατρίδα μας, μακράν σωματικώς αλλά εγγύς σου κατά πνεύμα, σου σφίγγω θερμά το χέρι και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου αφήνω να έρθουν στα χείλη μου τα ολοκάρδια συγχαρητήριά μου» αναφέρει ο κ. Χριστόδουλος και προσθέτει: «Η εκκλησία που την σέβεσαι και την αγαπάς, ως φιλόστοργη Μάνα σε αγκαλιάζει και σε τιμά, δι’ εμού του Προκαθημένου Της, σε ευλογεί και διακαώς προσεύχεται στον Κύριόν Της για μια αρίστη επιτυχία στο έργο σου με αγλαούς καρπούς σ’ όλους τους τομείς, για το καλό της ορθοδοξίας και του ελληνισμού στον ευλογημένο τόπο μας». Παράλληλα, την πλήρη συμπαράσταση της Ε.Ε. προς την Ελλάδα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού επανέλαβε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Καραμανλή για να τον συγχαρεί. Με ιδιαίτερα θερμές ανακοινώσεις του, χαιρετίζει το αποτέλεσμα των εκλογών το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ενας δικηγόρος μηνύει

Μήνυση για τα όσα αναφέρονται στα βιβλία Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού και της Γ΄ Λυκείου κατά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας αλλά και κατά των υπευθύνων για την συγγραφή και έκδοσή τους υπέβαλε ο δικηγόρος κ. Βασίλειος Ράλλης. Με τη μήνυση ο κ. Ράλλης ζητεί τον έλεγχο και τη διακοπή κυκλοφορίας των βιβλίων καθώς και την απόδοση ευθυνών στην υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, στον υφυπουργό Γεώργιο Καλό, στον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στον πρόεδρο του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, στην επικεφαλής της συγγραφικής ομάδος Μαρία Ρεπούση και στον υπεύθυνο αξιολόγησης του βιβλίου της Γ΄ Λυκείου Θ. Βερέμη. Μεταξύ των μαρτύρων που προτείνονται είναι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη το βράδυ

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι αργά χθες το βράδυ πυρκαγιά στην Αρχαία Ηλιδα, του Δήμου Αμαλιάδας, στην πολύπαθη Ηλεία. Στην περιοχή παρέμεναν και επιχειρούσαν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 4 μ.μ. σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση (πουρνάρια και ξερόχορτα) και ελαιόδεντρα, δίχως πάντως να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Μιλώντας στην «Κ» αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εκτιμούσαν ότι η πυρκαγιά θα ετίθετο υπό έλεγχο πριν λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή