Ανήσυχος για τις εξελίξεις ο πρώην πρωθυπουργός

Ανήσυχος για τις εξελίξεις ο πρώην πρωθυπουργός

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα προβληματισμένος για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης κατά τις συνομιλίες που έχει με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία τον επισκέπτονται στο γραφείο του στην οδό Ακαδημίας.

Ο κ. Κ. Σημίτης θεωρεί ότι δημιουργούνται συνθήκες που εάν δεν υπάρξουν οι κατάλληλοι χειρισμοί είναι πιθανόν να οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ ακόμη και στα πρόθυρα της διάσπασης. Πάντως, επί του παρόντος τουλάχιστον, ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να προβεί σε νέα παρέμβαση, ενώ δηλώνει ότι θα τηρήσει στάση ουδετερότητας μεταξύ των κ. Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλου.

Πάντως, στο στρατόπεδο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επικρατεί έντονη ενόχληση για το γεγονός ότι πολλά στελέχη του πρώην «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ επισκέπτονται το ένα μετά το άλλο το γραφείο του κ. Ευ. Βενιζέλου, ενώ ως αιχμή προς τον πρώην πρωθυπουργό ερμηνεύθηκε και η χθεσινοβραδυνή δήλωση του κ. Γ. Παπανδρέου, ότι «δεν χρειάζονται άλλοι εγγυητές» της ενότητας και των διαδικασιών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ, στις διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ παρενέβη με γραπτή του δήλωση και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, αφήνοντας αιχμές για εξωθεσμικά κέντρα που επιθυμούν να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει και όταν ηττάται να μη διασπάται, όπως θα ήθελαν όσοι επιθυμούν τη «σαλαμοποίησή» του», αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης, που καυτηριάζει παράλληλα τη στάση όσων βουλευτών εμφανίζονται στα ΜΜΕ ως υποστηρικτές των δύο υποψηφίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή