Παπανδρέου: Καμιά χειραγώγηση

Παπανδρέου: Καμιά χειραγώγηση

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθεία επίθεση κατά εξωθεσμικών κέντρων που επιχειρούν να χειραγωγήσουν τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου στον απόηχο δημοσιευμάτων που τον εμφάνιζαν έτοιμο να αποσυρθεί, αλλά και δημοσκοπήσεων σύμφωνα με τις οποίες υπολείπεται στις προτιμήσεις των πολιτών του κ. Ευ. Βενιζέλου. Ο κ. Βενιζέλος εμφανίσθηκε να συμφωνεί με την άποψη του κ. Γ. Παπανδρέου για την ανάγκη αυτονομίας της πολιτικής και των κομμάτων. Ομως, υποστήριξε ότι αυτή κατοχυρώνεται όταν τα ίδια τα κόμματα είναι ισχυρά. Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Γ. Παπανδρέου σε τηλεοπτικό «ντιμπέιτ», ενώ έκανε γνωστό ότι αμφότεροι γνώριζαν τις προθέσεις του άλλου, από το πρωί της Κυριακής. Ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε ρωτήσει, σε συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη, τον κ. Ευ. Βενιζέλο τι θα πράξει σε περίπτωση ήττας. Ο τελευταίος απέφυγε να απαντήσει αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του ανέφερε πως δεν είναι στις προθέσεις του να παραιτηθεί.

Με το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ να είναι πλέον έντονα συγκρουσιακό, αύριο συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητήσει την πορεία προς την ψηφοφορία για την ανάδειξη του προέδρου. Οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Γ. Παπανδρέου -και με τις οποίες συμφωνούν τα περισσότερα κορυφαία στελέχη- προβλέπουν το Σαββατοκύριακο να συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο, σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες να πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο, όπου οι υποψήφιοι για την ηγεσία θα εκθέσουν τις θέσεις τους, και μια εβδομάδα μετά να διεξαχθεί η ψηφοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαία στελέχη που διατηρούν διαύλους επικοινωνίας με τον κ. Γ. Παπανδρέου εκτιμούν πως σε μια τέτοια περίπτωση ο κ. Ευ. Βενιζέλος θα «πιεστεί» να εκθέσει τις θέσεις του για ζητήματα όπως η Παιδεία, οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας και η ονομασία της ΠΓΔΜ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή