ΠΑΣΚΕ: έκτακτο συνέδριο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου και τη δρομολόγηση διαδικασιών, προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ και να οριοθετηθεί το πλαίσιο εντός των οποίου θα κινηθεί ο (όποιος) νέος πρόεδρος του κόμματος ζητούν τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ.

Χωρίς να κρύβουν τον φόβο τους για την προσπάθεια εξωκομματικών κέντρων να προσδιορίσουν το κεντρικό πρόσωπο της επόμενης ημέρας, διεμήνυσαν χθες και προς τους κ. Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλο, ότι «ούτε πρόκειται να υπογράψουν λευκή επιταγή ούτε να στοιχηθούν ως οπαδοί, όπως έγινε το 1996 και το 2004».

Κρίσιμη καμπή

Σε κείμενο που υπογράφει για λογαριασμό της ΠΑΣΚΕ ο κ. Γ. Παναγόπουλος, κι έχει τη σύμφωνη γνώμη του Σπ. Παπασπύρου και άλλων συνδικαλιστικών στελεχών (K. Παπαντωνίου, Γ. Σουλελές, Στ. Ανέστης), αναγνωρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη καμπή της ιστορίας του. «H ΠΑΣΚΕ ως θεσμική συλλογικότητα δεν θα εμπλακεί στις αναμετρήσεις. Βρέθηκε και βρίσκεται πάντα και σταθερά στο πλευρό τής εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένης ηγεσίας του κινήματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά. O κ. Παναγόπουλος καλεί τα στελέχη να αποφύγουν απολίτικες καταστάσεις, «οπαδισμούς» και φαινόμενα τύπου ’96.

Σήμερα αναμένεται η έκδοση κειμένου με υπογραφές και στελεχών της ΑΔΕΔΥ, ενώ αύριο θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της ΠΑΣΚΕ.

Παρότι η κατάσταση παραμένει ρευστή και είναι νωρίς για να προσδιορίσει κανείς εάν σε μια εσωκομματική εκλογική διαδικασία οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ θα στηρίξουν, με τη ζέση που εκδηλώνουν σήμερα, τον κ. Γ. Παπανδρέου, είναι προφανές ότι η αφύπνιση των ανακλαστικών τους προκλήθηκε από την αιφνιδιαστική ετοιμότητα που συνόδευσε την υποψηφιότητα Βενιζέλου.

Αλλωστε, δεν κρύβουν την ενόχλησή τους ούτε για την εμφάνιση της παλαιάς ομάδας των «εκσυχρονιστών» που βρέθηκαν αμέσως στο πλευρό του κ. B. Βενιζέλου, ούτε για τη στάση του κ. K. Σημίτη. H αίσθηση ότι επιχειρούνται λύσεις χωρίς την έγκριση και τους όρους που επιθυμεί να θέσει ο συνδικαλιστικός πυλώνας του ΠΑΣΟΚ είναι έντονη και ορατή. Κι αυτή θα καθορίζει τις κινήσεις των συνδικαλιστών και τις επόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή