Πρόταση Βενιζέλου για τηλεοπτική αναμέτρηση

Πρόταση Βενιζέλου για τηλεοπτική αναμέτρηση

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση στον κ. Γ. Παπανδρέου για μια τηλεοπτική αναμέτρηση πριν από την ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε, χθες, ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, ενώ γνωστοποίησε πως θα επιδιώξει να συναντηθεί σήμερα μαζί του προκειμένου να συμφωνήσουν για τις διαδικασίες μέχρι την ψηφοφορία εκλογής. Παράλληλα, (σε συνέντευξη στο MEGA) ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος απάντησε στην τοποθέτηση του κ. Γ. Παπανδρέου για τον ρόλο που επιχειρούν να διαδραματίσουν εξωθεσμικά κέντρα στις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως συμφωνεί με την ανάγκη αυτονομίας της πολιτικής, αλλά έσπευσε να προσθέσει με νόημα ότι προς τούτο είναι απαραίτητα τα ισχυρά κόμματα. Παράλληλα, παρατήρησε ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι ο ίδιος μόνος εγγυητής των διαδικασιών εκλογής.

Εν τω μεταξύ, την πρώτη του έμμεση πλην σαφή επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου είχε εξαπολύσει ήδη νωρίτερα χθες ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε σε δηλώσεις του, χωρίς να κατονομάσει τον κ. Γ. Παπανδρέου, ότι με τις επιλογές του μείωσε την απήχηση του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, απάντησε στις αιτιάσεις ότι την προηγούμενη τριετία υπονόμευσε την ηγεσία. «Ολοι αγωνιστήκαμε από τη θέση που είχαμε και μέσα στο πλαίσιο που μας επιτρεπόταν», υπήρξε η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου. Ο πρώην υπουργός ανέφερε επίσης ότι αποδέχεται την προοπτική η διαδικασία εκλογής να εξελιχθεί την Κυριακή με την ψήφο των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμούσε δι’ αυτού του τρόπου να υπογραμμίσει ότι στην παρούσα φάση έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και «αέρα νίκης» έναντι του κ. Γ. Παπανδρέου.

Στελέχη που κινούνται υποστηρικτικά προς τον κ. Ευάγγ. Βενιζέλο υποστηρίζουν ότι η μετάθεση του χρόνου εκλογής για τα μέσα Οκτωβρίου του επιτρέπει να δώσει ένα σαφέστερο στίγμα των υποστηρικτών του, αφού τα τελευταία εικοσιτετράωρα εμφανίζονται να δίνουν τον τόνο στελέχη του πρώην «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ, πρακτικές των οποίων έχουν αποδοκιμαστεί. Σημειώνεται ότι ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος είχε προχθές τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ χθες ανακοίνωσε ότι τον στηρίζει ο δήμαρχος Πειραιά κ. Π. Φασούλας. Επίσης τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν κείμενα στήριξης της υποψηφιότητάς του από δημάρχους, βουλευτές και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή