Δημ. Αβραμόπουλος: Επανίδρυση του ΕΣΥ

Δημ. Αβραμόπουλος: Επανίδρυση του ΕΣΥ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού έργου στον χώρο της Υγείας που αποσκοπεί στην «επανίδρυση του ΕΣΥ» έθεσε ως στόχο για τη νέα τετραετία ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τελετής, ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι τα προηγούμενα χρόνια μπήκαν θεμέλια και ότι στόχος είναι «το τοπίο της υγείας να αλλάξει και να φτάσουμε στην επανίδρυση του ΕΣΥ». Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε ως «εξαίρετο δημόσιο άνδρα» με σημαντικό έργο τον απερχόμενο υφυπουργό κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο, στον οποίο δώρισε μια εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Και καλωσορίζοντας τον νέο υφυπουργό κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου, δήλωσε ότι είχε και συνεχίζει να έχει δίπλα του «σπουδαίους δημόσιους άνδρες, εξαίρετους χαρακτήρες, χρήσιμους πολιτικούς». «Οπως τοποθετήθηκε ο υπουργός, λίγο έλειψε να πει ότι αφήνω δυσαναπλήρωτο κενό, όπως συνηθίζεται στις εξόδιες ακολουθίες. Εγώ όμως είμαι ζωντανός και είμαι κοντά σας», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, που ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τους συνεργάτες του και -εμφανώς συγκινημένος- την οικογένειά του. Εντύπωση προκάλεσε η δήλωσή του, ότι το πρώτο διάστημα στο υπουργείο Υγείας (επί υπουργίας κ. Νικήτα Κακλαμάνη) υπήρχαν αποκλίσεις από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Ο νέος υφυπουργός Υγείας κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου έδωσε έμφαση στην ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος για τη δημιουργία ενός ΕΣΥ που θα περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα αρμονικά, δήλωση που παραπέμπει στην οργάνωση συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή