Θερμό καλωσόρισμα Μπακογιάννη σε Δούκα, ευχές σε Στυλιανίδη

Θερμό καλωσόρισμα Μπακογιάννη σε Δούκα, ευχές σε Στυλιανίδη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών κ. Πέτρο Δούκα καλωσόρισε χθες στο επιτελείο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ, η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ως «έναν άνθρωπο με σημαντική διαδρομή και εμπειρία στον πολιτικό και επαγγελματικό στίβο, ένα πολιτικό που με τις φιλελεύθερες ιδέες του και τη διεθνή εμπειρία του μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη διεύρυνση και την ενίσχυση της οικονομικής αναπτυξιακής εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος». Η κ. Μπακογιάννη ευχαρίστησε τον απερχόμενο υφυπουργό κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για το έργο του και τη συμβολή του στην ανάδειξη της οικονομικής διπλωματίας και της εξωστρέφειας της χώρας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως υπουργός Παιδείας. Η υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι στο υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχιστεί η πολιτική που χαράχτηκε πριν από τις εκλογές, «μια εξωτερική πολιτική συνέπειας και αρχών, που ενισχύει και διευρύνει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, προάγοντας την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη διεθνή συνεργασία».

Ο κ. Δούκας δήλωσε «ευτυχής και ικανοποιημένος για τα νέα του καθήκοντα», αναφέρθηκε στην πολυετή, από το 1992, γνωριμία και συνεργασία του με την κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι «θα ήθελα να πετύχουμε, με τη συνδρομή της υπουργού, να κάνουμε την Ελλάδα διεθνές κέντρο για το εμπόριο και για τις επενδύσεις, αλλά και κέντρο αποφάσεων», ενώ τόνισε ότι η χώρα μας μπορεί να γίνει πόλος έλξης για μεγάλες εταιρείες. Ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση και πολύ μεγάλο σχολείο το ΥΠΕΞ και ευχαρίστησε την κ. Μπακογιάννη και όλο το προσωπικό του υπουργείου για τη συνεργασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή