Με πολλές αιχμές είπε το αντίο ο Β. Πολύδωρας

Με πολλές αιχμές είπε το αντίο ο Β. Πολύδωρας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έμφαση στην «ενοποίηση όλων των δυνάμεων» του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, μετά και τη συγχώνευση των δύο υπουργείων, Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, αλλά και με ειδική αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκ. Παυλόπουλος έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας στο «υπερ-υπουργείο», του οποίου πλέον προΐσταται. Η ενίσχυση και η περαιτέρω ανάπτυξη της Πολιτικής Προστασίας, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα εξελιχθεί σε έναν ενιαίο φορέα σχεδιασμού και διαχείρισης κρίσεων, είναι η βασική προτεραιότητα του νέου υπουργικού σχήματος. «O δυϊσμός, ο οποίος υπήρχε προηγουμένως, δεν μπορεί ν’ αποτελέσει εμπόδιο», είπε ο κ. Παυλόπουλος, αναγνωρίζοντας εμμέσως τα ισχνά αντανακλαστικά του μηχανισμού στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. «Και η Πολιτική Προστασία, όπως απέδειξαν όχι μόνο τα γεγονότα σε μας, αλλά γενικότερα τα γεγονότα στην Ευρώπη, πρέπει πλέον ν’ αναπτυχθεί και, κυρίως, να συνδυασθεί με τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται και από πλευράς Ε.Ε. για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα Πολιτικής Προστασίας για ολόκληρη την Ευρώπη και, κυρίως, για τη Νότια Ευρώπη», επισήμανε ο υπουργός. O γεν. γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Παν. Φούρλας, κατά πληροφορίες, θα τοποθετηθεί αργότερα στη θέση του γενικού γραμματέα του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Σαφείς αιχμές περιελάμβανε η αποχαιρετιστήρια ομιλία του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος σημείωσε ότι φεύγει με τη συνείδησή του ήσυχη («έκανα το χρέος μου», δήλωσε χαρακτηριστικά). Ειδική μνεία έκανε στην επανίδρυση της Αγροφυλακής, λέγοντας ότι «παρέλαβε τρεις διοικητικές οντότητες ασφαλείας και παραδίδει τέσσερις». Ο πρώην υπουργός προσέθεσε ότι συνέταξε και παρέδωσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών λεπτομερή απολογισμό πεπραγμένων και εκκρεμοτήτων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον τομέα της πυρόσβεσης και πυροπροστασίας, υποστηρίζοντας ότι στη διάρκεια της θητείας του «έγιναν οι καλύτερες πρόνοιες των τελευταίων 10 ετών».

«Δουλειά και αποτελέσματα» ήταν η προτροπή του κ. Παυλόπουλου στους συνεργάτες του, ενώ εξήρε το έργο του απερχόμενου υφυπουργού κ. Απ. Ανδρεουλάκου, μιλώντας για την προσήλωσή του στη βελτίωση των σχέσεων κράτους-πολίτη, μέσω των ΚΕΠ. «Ερχομαι με το αίσθημα της προσωρινότητας», τόνισε ο νέος υφυπουργός κ. Χρ. Ζώης και πρόσθεσε ότι «βρίσκει ένα χωράφι καλά οργωμένο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή