Ο κ. Βενιζέλος δεν θέλει τρίτο πόλο

Ο κ. Βενιζέλος δεν θέλει τρίτο πόλο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πρόταση για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, που θα οδηγήσει στην εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ στις 14 Οκτωβρίου θα προσέλθει ο κ. Ευ. Βενιζέλος στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Οπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον πρώην υπουργό, ο κ. Ευ. Βενιζέλος, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε χθες συνάντηση με τον κ. Θ. Πάγκαλο, τον οποίο και ενημέρωσε για τις θέσεις του, θα προτείνει στις 7 Οκτωβρίου να πραγματοποιηθεί η εκλογή συνέδρων, από τις 10 μέχρι τις 12 του μήνα να διεξαχθεί συνέδριο στο οποίο οι «διεκδικητές» της ηγεσίας να παρουσιάσουν τις θέσεις τους, και στις 14 του μήνα να γίνει η εκλογή προέδρου.

Παράλληλα, ο κ. Ευ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος σε στενούς συνεργάτες του, ζήτησε από στελέχη της επιρροής του να αποφεύγουν τις «εμπρηστικές» τοποθετήσεις στα ΜΜΕ, ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν ταυτίζεται με πρόσωπα απαξιωμένα στην κοινή γνώμη, που εμφανίζονται να έχουν προσδεθεί στο άρμα του.

Προφανής στόχος του κ. Ευ. Βενιζέλου είναι να μην δημιουργηθούν συνθήκες απαξίωσης της δικής του υποψηφιότητας, που θα επέτρεπαν να ανακύψει και «τρίτος πόλος» στη διαπάλη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε χθες αναφορικά με στελέχη που πυροδοτούν ένταση στα ΜΜΕ: «Δεν είναι δυνατόν εμείς να είμαστε εσωστρεφείς την ώρα που ο Καραμανλής προσπαθεί να διαμορφώσει ένα νέο σκηνικό. Ετσι, θα αποκηρύξω αμέσως όποιον εμφανιστεί υβριστικός ή απαξιωτικός για τον κ. Παπανδρέου. Δεν τον θέλω ως συνεργάτη μου».

Απολύτως σαφής υπήρξε όμως ο πρώην υπουργός και για στελέχη του πρώην «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ, τα οποία είχαν προκαλέσει την κοινή γνώμη κατά την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη. «Δεν αποκλείεται κανείς. Ξέρω, όμως, και να διασφαλίζω την ιδεολογική ταυτότητα και το πολιτικό εύρος του ΠΑΣΟΚ και να αξιολογώ όλα τα στελέχη δίκαια και αξιοκρατικά με κριτήριο πάντα τη δεκτικότητα της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τον κ. Βενιζέλο επισκέφθηκαν χθες και του δήλωσαν ότι στηρίζουν την υποψηφιότητά του, οι πρώην υφυπουργοί κ. Ανθόπουλος και Φωτιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή