Οι προτεραιότητες του πρωθυπουργού

Οι προτεραιότητες του πρωθυπουργού

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γρήγορους ρυθμούς επιθυμεί ο πρωθυπουργός να προχωρήσουν οι μείζονες μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες άλλωστε η Νέα Δημοκρατία έλαβε την ανανεωμένη εντολή του ελληνικού λαού. Ο κ. Καραμανλής σηματοδότησε αυτή του την επιλογή, πραγματοποιώντας ήδη χθες διαδοχικές συναντήσεις με τη νέα πολιτική ηγεσία τριών υπουργείων, ενώ σήμερα θα θέσει τις κυβερνητικές προτεραιότητες σε τέσσερις ακόμη τομείς κυβερνητικής δραστηριότητας.

Ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου

Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να προωθηθούν, τώρα και όχι σε δεύτερο χρόνο, οι βασικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες. Με δεδομένο ότι σε λιγότερο από δύο χρόνια, η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση, για την Ευρωβουλή, στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να προωθηθούν έγκαιρα δύσκολα κεφάλαια της κυβερνητικής πολιτικής. Αν, μάλιστα, αυτό συμβεί ενόσω το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταλανίζεται από τον εσωκομματικό εμφύλιο, δεν αποκλείεται τυχόν αντιδράσεις να είναι περιορισμένες.

«Εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε οι μεταρρυθμίσεις που δρομολογήσαμε να πάνε ακόμα πιο γρήγορα», δήλωσε ο πρώτος τη τάξει υπουργός κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντηση του ιδίου και των νέων υφυπουργών (Νάκος, Ζώης, Χηνοφώτης) με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Παυλόπουλος αναγνώρισε ως μείζονα στόχο την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, με έμφαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αποκέντρωση των υπηρεσιών, ενώ παρουσίασε ως πρόκληση την ουσιαστική ενοποίηση του σημερινού υπουργείου Εσωτερικών-Δημόσιας Διοίκησης με το Δημοσίας Τάξεως. Ο πρωθυπουργός δέχθηκε ακόμη την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη (μαζί με τους Γ. Βαληνάκη, Π. Δούκα, Θ. Κασσίμη), η οποία μετά τη συνάντηση δήλωσε ικανοποιημένη από την παραμονή της στο υπουργείο, αλλά και αποφασισμένη να «συνεχίσουμε με μεγαλύτερη δυναμική και αποτελεσματικότητα».

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν και ο Ευ. Μεϊμαράκης με τους νέους υφυπουργούς Εθν. Αμυνας (Κ. Τασούλας, Γ. Πλακιωτάκης), με τον υπουργό να δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα δουλέψει εντατικά και «δεν έχει να φοβηθεί τίποτε». Ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί σήμερα διαδοχικά με τον κ. Γ. Αλογοσκούφη και τους υφυπουργούς Οικονομίας Αν. Μπέζα, Γ. Παπαθανασίου και Ν. Λέγκα, τον κ. Γ. Βουλγαράκη και τον υφυπουργό Ναυτιλίας Π. Καμμένο, τον υπ. Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη, τον κ. Χρ. Φώλια και τους υφυπουργούς Ανάπτυξης Γ. Βλάχο και Στ. Καλαφάτη, τον κ. Βασ. Μαγγίνα και την υφυπουργό Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή