«Μαχαίρι στη διαφθορά»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «βάλαμε το μαχαίρι βαθιά στις εστίες διαφθοράς που κηλίδωναν το κύρος της Δικαιοσύνης και νόθευαν τη λειτουργία της», έδωσε τον κορμό της πολιτικής που ακολούθησε τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια ο απερχόμενος κ. Αν. Παπαληγούρας, καλωσορίζοντας τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκη.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηγάκης δεσμεύτηκε να τηρήσει τον απαράβατο κανόνα, όπως τον χαρακτήρισε, της «απαγόρευσης οποιασδήποτε ανάμειξης στο έργο της απονομής της Δικαιοσύνης» και «το σεβασμό της απόλυτης αυτονομίας» των δικαστικών λειτουργών.

Στις βασικές προτεραιότητες του νέου υπουργού είναι η «ικανοποίηση του αισθήματος του δικαίου μεταξύ των πολιτών, η προάσπιση των βασικών ελευθεριών και παράλληλα η ταχεία κίνηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας σε κεντρικούς τομείς του δικαίου». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Χατζηγάκης στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και «την προστασία των λειτουργών της από οποιαδήποτε παρέμβαση οιασδήποτε μορφής».

Ο κ. Παπαληγούρας ευχήθηκε «καλή τύχη» στον κ. Χατζηγάκη, ενώ, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, είπε: «Βάλαμε το μαχαίρι βαθιά στις εστίες διαφθοράς που κηλίδωναν το κύρος της Δικαιοσύνης και νόθευαν τη λειτουργία της. Το παρεμπόριο δικαίου έχει χτυπηθεί στη ρίζα του» και πρόσθεσε ότι δόθηκε οξυγόνο στις φυλακές, που ασφυκτιούσαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή