Επιτροπή για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών

Επιτροπή για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η υλοποίηση του προγράμματος ανασυγκρότησης στις πληγείσες περιοχές ήταν το αντικείμενο απανωτών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν χθες, πρώτη ημέρα εργασίας της νέας κυβέρνησης.

Η σύσταση Ειδικής Επιτροπής που θα αναλάβει τη σύνταξη μελέτης για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων αγροτικών περιοχών αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ταυτόχρονα χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη και τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρου Κοντού και του υφυπουργού Υγείας Γιώργου Κωνσταντόπουλου με θέμα την πορεία εφαρμογής των μέτρων ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Μεϊμαράκης μετά το τέλος της σύσκεψης έχουν υλοποιηθεί τα πρώτα μέτρα που αφορούσαν την καταβολή του άμεσου βοηθήματος και έχουν ξεκινήσει άμεσα τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα. «Πιστεύουμε ότι θα έχουμε καταφέρει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν μέσα σε χρόνο ρεκόρ», τόνισε. Ο κ. Κοντός δήλωσε εξάλλου ότι τα ζώα που θα δοθούν στους κτηνοτρόφους θα προέρχονται από ελληνικές φυλές ώστε να προστατευθεί η ελληνική φέτα, που έχει ονομασία προέλευσης. Τόνισε δε ότι έχει επισημανθεί και στους κτηνοτρόφους των πυρόπληκτων περιοχών να μην αγοράζουν ζώα που δεν είναι από ελληνικές φυλές.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η επιτροπή της οποίας θα προΐστανται ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Χρήστος Αυγουλάς και οι καθηγητές Γιώργος Ζέρβας και Ηλίας Ελευθεροχωρινός θα συντάξει μελέτη, που θα αφορά την καταγραφή των αναγκών, αλλά και των δράσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν ανά νομό προκειμένου να επιτευχθεί η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα στις πληγείσες περιοχές. Η μελέτη θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός μηνός ενώ παράλληλα θα συνταχθεί προϋπολογισμός του κόστους εφαρμογής του Σχεδίου Ανασυγκρότησης, το οποίο θα καλυφθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης αλλά και από πιστώσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ’ ΚΠΣ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός θα προεδρεύσει σήμερα σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη νομαρχία Αρκαδίας με θέμα την εφαρμογή του σχεδίου για την αναπλήρωση του ζωικού κεφαλαίου στις πληγείσες περιοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή