Ο… καφές ενέτεινε τον εκνευρισμό

Ο… καφές ενέτεινε τον εκνευρισμό

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «επίθεση» με ένα ποτήρι καφέ που δέχθηκε χθες το πρωί ο κ. Ευ. Βενιζέλος, κατά την ώρα της εισόδου του στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στάθηκε αφορμή για να φορτισθεί περαιτέρω το ήδη βεβαρημένο κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη λίγο πριν από την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου. Εξω από τη Χαρ. Τρικούπη είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, περιμένοντας την έλευση των μελών του Συμβουλίου, ενώ δεν αποχώρησαν παρά τις σχετικές παραινέσεις των αρμοδίων των γραφείων.

Ο 62χρονος δράστης, που έχει εγνωσμένα διαταραγμένη προσωπικότητα και έχει επιτεθεί και στο παρελθόν εναντίον πολιτικών και άλλων διασήμων προσώπων πέταξε το ποτήρι που κρατούσε, ενώ ο κ. Βενιζέλος προσερχόταν στα γραφεία του κόμματος, προκαλώντας βέβαια την άμεση αντίδραση του πρώην υπουργού, αλλά και του προέδρου του κόμματος κ. Γ. Παπανδρέου, που πληροφορήθηκε και καταδίκασε αμέσως το περιστατικό.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε το ήθος της δημοκρατικής παράταξης και τον πολιτικό πολιτισμό. Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στον τραμπουκισμό και στον Μεσαίωνα», είπε αρχικώς ο κ. Βενιζέλος και βημάτισε προς την είσοδο. Διαπιστώνοντας ωστόσο ότι έξω από τα γραφεία του κόμματος είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 οπαδοί του κ. Παπανδρέου, επέστρεψε στα μικρόφωνα και προέβη σε μια εκτενέστερη και πλέον πολιτική δήλωση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επίθεση εναντίον του ήταν καθοδηγούμενη από κάποια κέντρα εντός του ΠΑΣΟΚ.

«Ζητάω συγγνώμη», είπε, «από τους δημοκρατικούς πολίτες, αλλά και όλους, γιατί απευθυνόμαστε σε όλους, για την εικόνα του ΠΑΣΟΚ, που διαμορφώνουν ορισμένοι. Καταστρέφουν το πολιτικό κεφάλαιο της δημοκρατικής παράταξης. Και εγώ ως μελλοντικός ηγέτης όλης της παράταξης, συγχωρώ τους ταλαίπωρους ανθρώπους, συγχωρώ τους επαγγελματίες που γίνονται καθοδηγούμενα όργανα σε μια αθλιότητα. Υπονομεύουν την παράταξη. Εχουν ευθύνες αυτοί που καθοδηγούν και υποθάλπουν αυτήν την αντιαισθητική κατάσταση».

Με άμεση εντολή του κ. Παπανδρέου -και πρoτού φυσικά γίνει γνωστό ότι ο δράστης ουδεμία σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ- ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Γ. Ραγκούσης μετέφερε «τον αποτροπιασμό του προέδρου για το συμβάν». Επιπλέον, λίγο προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση ο κ. Παπανδρέου είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο για να του εκφράσει «την αγανάκτησή του». Ταυτόχρονα και ο γενικός διευθυντής του κόμματος κ. Ροβ. Σπυρόπουλος, όχι μόνον καταδίκασε δημοσίως κάθε ανάλογη ενέργεια, αλλά διαβεβαίωσε ότι «το κόμμα είχε λάβει όλα τα μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους επεισόδια, δεδομένης της έντασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή