ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Εντονη αντίδραση Λευκωσίας κατά Γκιουλ

Με έντονο τρόπο αποδοκίμασε η Λευκωσία τις αδιάλλακτες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ κατά την επίσκεψή του στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Η υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή δήλωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος, με την παράνομη επίσκεψή του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, έδωσε ρεσιτάλ εθνικισμού και εξετάσεις έναντι των Τούρκων στρατηγών, οι οποίοι έχουν τόσο τον ίδιο όσο και την κυβέρνηση Ερντογάν υπό το μικροσκόπιο. «Αυτές τις εξετάσεις τις έχει περάσει. Σαν παπαγάλος, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ σε όλες του τις δηλώσεις και αναφορές, έλεγε αυτά που ήθελαν να ακούσουν οι στρατιωτικοί», πρόσθεσε η κ. Μαρκουλλή. Η υπουργός έφερε ως παράδειγμα τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το δήθεν ειρηνοποιό ρόλο των στρατιωτικών στην Κύπρο, «που μόνο στα αρρωστημένα μυαλά τους μπορεί να υπάρχει», και κατηγόρησε τον κ. Γκιουλ ότι ουσιαστικά «μίλησε για μια εθνική κάθαρση και για μια λύση με βάση τις πραγματικότητες που δημιούργησε η Τουρκία με τη χρήση βίας και με την πολιτική του εθνικού ξεκαθαρίσματος».

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Συνάντηση Παπούλια – Γιούσενκο

Τον Ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιούσενκο δέχθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ο κ. Γιούσενκο πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα και επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το Αγιον Ορος.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

Προτάσεις κατά της χρήσης Ι.Χ.

Για Αθήνα «απούσα από τις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις της Εβδομάδας Κινητικότητας, που κορυφώνονται αύριο, Σάββατο, Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι. Καταθέτουν δε προτάσεις για την ενίσχυση των Μέσων Μεταφοράς και την απελευθέρωση χώρων για ποδήλατο και περπάτημα. Ειδικότερα, προτείνουν τη δημιουργία λεωφορειοδρόμων σε όλες τις βασικές αρτηρίες, επέκταση του τραμ, εγγυημένη ελάχιστη πυκνότητα δρομολογίων συγκοινωνίας όλο το 24ωρο, διαπλάτυνση πεζοδρομίων τουλάχιστον στα 1,5 μέτρα, ολοκληρωμένη πολιτική για την ενθάρρυνση της χρήσης ποδηλάτου.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ

Υπόγειο πάρκινγκ στον Κεραμεικό

Υπεγράφη χθες, με σημαντική καθυστέρηση, η σύμβαση για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης κοντά στον σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό. Η δημιουργία του πενταώροφου πάρκινγκ προέκυψε ως η μόνη λύση για την αξιοποίηση του αρχικού κελύφους του σταθμού Κεραμεικού, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημερινό σταθμό και είχε εγκαταλειφθεί προ δεκαετίας. Ο σταθμός θα έχει χωρητικότητα 285 οχημάτων και θα ολοκληρωθεί σε δύο έτη. Ο χώρος που βρίσκεται στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την Πειραιώς είχε αρχικά επιλεγεί για την κατασκευή του σταθμού μετρό Κεραμεικού. Ομως μετά την ανεύρεση σημαντικών αρχαιοτήτων τον Μάρτιο του 1997 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απαγόρευσε τη διέλευση της σήραγγας κάτω από τον Κεραμεικό, με αποτέλεσμα να επαναχωροθετηθεί ο σταθμός σε μικρή απόσταση, στο Γκάζι. Το κέλυφος του σταθμού όμως είχε ήδη κατασκευαστεί και μετά την αλλαγή σχεδίων αφέθηκε να «χάσκει» για περίπου μια δεκαετία. Η δημιουργία χώρου στάθμευσης στον χώρο επελέγη, προκειμένου να μην χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια που είχαν ήδη δοθεί. Η συμφωνία υπεγράφη το 2003 με τον δήμο Αθηναίων (στην κυριότητα του οποίου είχε επανέλθει το οικόπεδο), προκειμένου να υπάρξει συνεκμετάλλευση του χώρου. Χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι η Αττικό Μετρό υπέγραψε συμφωνία με την τεχνική εταιρεία «Καπετανίδης ΑΤΕ» για την ολοκλήρωση του σταθμού και την ανάπλαση του χώρου (περίπου 9 στρέμματα) σε μια διετία.

ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΓΡ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ

Νέος πρόεδρος στην ΟΛΜΕ

Νέος πρόεδρος της ΟΛΜΕ εξελέγη ο κ. Γρηγόρης Καλομοίρης (από την παράταξή των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων-ΣΕΚ). Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας εξελέγη ο κ. Κώστας Μανιάτης (από την ΠΑΣΚΕ) και γενικός γραμματέας ο κ. Κώστας Μπόικος (ΠΑΣΚΕ). Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν οι Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης (ειδικός γραμματέας, έφορος δημοσαίων σχεσέων- ΣΕΚ), Λουκάς Κορφιάτης (ταμίας, οργανωτικός γραμματέας-ΠΑΣΚΕ).Τις θέσεις των μελών κατέλαβαν οι Πεππές Δημήτρης (ΔΑΚΕ), Γεώργας Δημήτρης (ΔΑΚΕ), Καλδής Ανδρέας (ΔΑΚΕ), Γκίνης Δημήτρης (ΔΑΚΕ), Σμπόνιας Κώστας (ΕΣΑΚ) και Κώστας Βαμβακάς (Παρεμβάσεις).

ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Διακοπή υδροδότησης

Διακοπή στην υδροδότηση του Δήμου Περάματος και των υψηλών σημείων του Δήμου Κερατσινίου θα σημειωθεί από σήμερα στις 11 το βράδυ έως τις 10 το πρωί της επομένης. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, η διακοπή της παροχής νερού είναι απαραίτητη για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή