Διεργασίες σε βαρύ κλίμα στο ΠΑΣΟΚ

Διεργασίες σε βαρύ κλίμα στο ΠΑΣΟΚ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα ρευστό, όσο και βαρύ, παραμένει το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ στον απόηχο την προχθεσινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, στη διάρκεια του οποίου συμφωνήθηκε ότι η ψηφοφορία για την ηγεσία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου. Στο επιτελείο του κ. Γ. Παπανδρέου προετοιμάζονται πυρετωδώς για την «ανασυγκρότηση» των δυνάμεών του, καθώς πλέον θεωρείται δεδομένη η επιλογή του προέδρου του κόμματος να δώσει τη μάχη για την ανανέωση της εντολής προς το πρόσωπό του, μέχρι τέλους.

Από την πλευρά του, ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος εμφανίζεται μετά τις «δύσκολες» τελευταίες ημέρες να αποδέχεται εισηγήσεις επιτελών του και να αναπροσαρμόζει την τακτική του: Ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος θα περιορίσει τις αναφορές του στα εσωκομματικά τεκταινόμενα και θα στρέφει τα πυρά του κατά κύριο λόγο εναντίον της κυβέρνησης εν όψει και των προγραμματικών δηλώσεων.

Τέλος, έντονες παραμένουν και οι διεργασίες για μια πιθανή τρίτη υποψηφιότητα, καθώς η κ. Αννα Διαμαντοπούλου έφθασε προχθές ένα βήμα πριν από το να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις. Τελικώς δεν το έπραξε, χωρίς να είναι βεβαίως δυνατόν μια τέτοια εξέλιξη να μπορεί να αποκλειστεί στο άμεσο μέλλον. Επίσης, με την ιδέα να παρεμβληθούν μεταξύ των κ. Γ. Παπανδρέου και Ευάγγ. Βενιζέλου φέρονται να «φλερτάρουν» και οι κ. Θ. Πάγκαλος και Μ. Χρυσοχοΐδης. Ειδικότερα, χθες στη Χαριλάου Τρικούπη έσπευσαν στενοί συνεργάτες του κ. Γ. Παπανδρέου, που έχουν επιφορτιστεί με το καθήκον να επικοινωνήσουν με τοπικά στελέχη ανά την επικράτεια, προκειμένου να δημιουργηθούν σε κάθε δήμο πυρήνες προώθησης των θέσεων και της υποψηφιότητας του κ. Γ. Παπανδρέου.

Αντιθέτως, ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος εστίασε στην ανάδειξη των θεμάτων στα οποία θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να εστιάσει την αντιπολιτευτική του τακτική. Ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πρόσφατη αναγνώριση της ΠΓΔΜ από τον Καναδά με τη συνταγματική της ονομασία, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, και τέλος στη διαχείριση των προβλημάτων που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Οπως προαναφέρθηκε, την ίδια ώρα, μια σειρά από στελέχη που δεν έχουν εκδηλωθεί υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς, από την κ. Αννα Διαμαντοπούλου, τον Θ. Πάγκαλο και την κ. Βάσω Παπανδρέου, μέχρι τους κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Κ. Σκανδαλίδη και Π. Ευθυμίου διερευνούν το τοπίο, προκειμένου να δουν εάν υπάρχει έδαφος για μια τρίτη υποψηφιότητα.

Ο κ. Θ. Πάγκαλος σε νέα του συνέντευξη (στον «ΑΝΤ1») δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος, παρότι φέρεται να συνδέει τις σχετικές αποφάσεις με το κατά πόσο ο κ. Γ. Παπανδρέου θα παραμείνει μέχρι τέλους στην κούρσα. Από την πλευρά της, η κ. Βάσω Παπανδρέου δήλωσε (στον «ΣΚΑΪ»), ότι «υπάρχουν ορισμένες φωνές που λένε ότι πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση. Το θέμα δεν είναι αυτό. Μπορεί να υπάρξει, μπορεί και να μην υπάρξει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή