Χωρίς αλλαγές έντεκα περιφέρειες

Χωρίς αλλαγές έντεκα περιφέρειες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κάλπη δεν άλλαξε τις συνθέσεις σε ένδεκα περιφέρειες της χώρας: Αργολίδα, Αρκαδία, Θεσπρωτία, Γρεβενά, Δράμα, Σάμος, Λασίθι, Φωκίδα, Ζάκυνθος, Πέλλα, Κιλκίς. Αντιθέτως, σε επτά περιφέρειες -Δωδεκάνησα, Καβάλα, Κοζάνη, Κόρινθος, Ροδόπη, Πιερία, Αρτα- τιμώρησε απολύτως, θέτοντας εκτός Βουλής όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στέλνοντας νέους σε θέσεις ακόμη και βετεράνων.

Κλασική περίπτωση

Είναι η κλασική περίπτωση που οι πολιτευτές αλωνίζουν, όταν οι εν ενεργεία δρέπουν τις δάφνες τους. Ετσι ο κ. Θ. Δαβάκης (Νέα Δημοκρατία) με μακρά θητεία στη Λακωνία έχασε από τον πρωτοκατελθόντα κ. Γ. Αποστολάκο, ενώ ο Φ. Σαχινίδης (ΠΑΣΟΚ), έκτος και αποτυχών το 2004 στη Λάρισα, φέτος έκλεψε την έδρα του κ. Φ. Χατζημιχάλη. Επίσης και ο κ. Μαν. Βολουδάκης, πρώτος επιλαχών με τη Νέα Δημοκρατία το 2004 στα Χανιά, έφερε στην τρίτη θέση τον κ. Σ. Νικηφοράκη, ο οποίος εξελέγη με την εύνοια του εκλογικού νόμου.

Από την άλλη πλευρά, χάθηκε για τη Νέα Δημοκρατία η Ευρυτανία, που παραδοσιακά κατείχε το κυβερνών κόμμα, αφού, όπως λέγεται, ο νεοεκλεγείς με το ΠΑΣΟΚ γιατρός κ. Ηλ. Καρανίκας χαίρει υπερκομματικής εκτιμήσεως. Παράδοξο το πώς γύρισε το αποτέλεσμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στο Ρέθυμνο και κάποιοι μιλούν για την εκδίκηση του κ. Μιχ. Νεονάκη, ο οποίος κόπηκε, όπως και το 2004, από τις λίστες του ΠΑΣΟΚ. Σε ανάλογη εκδίκηση, αυτή τη φορά του κ. Κοτσακά στη Χίο, αναφέρονται πολλοί για να εξηγήσουν το πώς το νησί από παραδοσιακά πράσινο έγινε μπλε.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί η μετά 14 χρόνια επάνοδος στα βουλευτικά έδρανα του κ. Ακη Γεροντόπουλου στον Εβρο και του κ. Δ. Σταμάτη στην Αιτωλοακαρνανία. Ηταν ό,τι είχε απομείνει για να ολοκληρωθεί η πλήρης επάνοδος της Πολιτικής Ανοιξης στη Νέα Δημοκρατία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή