Πώς κυβερνά ο Καραμανλής

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από «κόσκινο» περνάει ο ίδιος ο πρωθυπουργός τα βιογραφικά των υποψηφίων να στελεχώσουν τις καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού. Αποφασισμένος να μην επιτρέψει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, ο κ. Καραμανλής επιλέγει νέο μοντέλο διοίκησης για τη δεύτερη τετραετία της πρωθυπουργίας του, που θα χαρακτηρίζεται από εσωτερική συνοχή και την προσωπική επίβλεψη όλων των δράσεων της άσκησης της εξουσίας από τον ίδιο. Για τις συγκεκριμένες ανάγκες έχει συγκροτήσει ένα στενό επιτελείο συνεργατών του (Θ. Ρουσόπουλος, Σπ. Κλαδάς, Χρ. Χατζηεμμανουήλ) με κύρια αποστολή να παρακολουθεί κάθε πτυχή του κυβερνητικού έργου και να συγκεντρώνει πληροφορίες, ώστε το Μέγαρο Μαξίμου να έχει ακριβή εικόνα για το τι συμβαίνει.

Επιπλέον, στόχος είναι να εμπεδωθεί κλίμα διαφάνειας και να αποτραπούν φαινόμενα κακοδιοίκησης και διαφθοράς. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το σχέδιο να συγκροτηθεί ειδική γραμματεία, που θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό και θα εποπτεύει τις εφορίες και τους άλλους κρίκους του ελεγκτικού μηχανισμού της οικονομικής δρατηριότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή