Διεθνής συνεργασία για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Διεθνής συνεργασία για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία και αποτελεσματική συνεργασία της διεθνούς κοινότητας για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στο μέλλον, επισήμανε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στην ειδική σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές που συγκάλεσε χθες ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών. Επισήμανε ότι στον σημερινό κόσμο η οικολογική καταστροφή σε μια χώρα έχει επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη, και τόνισε ότι πρόσφατα η Ελλάδα βίωσε μια πραγματική ανθρωπιστική, περιβαλλοντική και οικονομική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή 65 ανθρώπων. Αφού ευχαρίστησε τη διεθνή κοινότητα για τη βοήθεια που γενναιόδωρα προσέφερε, δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αποκατατασταθούν οι ζημίες.

Αργά χθες (ώρα Ελλάδος), η κ. Μπακογιάννη επρόκειτο να συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Νίκολας Μπερνς. Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών ήταν από ελληνικής πλευράς το θέμα της κατάργησης της visa για τους Ελληνες πολίτες που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Ουάσιγκτον αποφάσισε να ξεκινήσει η διαδικασία επίσημης επιλογής της χώρας μας στο σχετικό πρόγραμμα visa waiver. Τις συνομιλίες θα απασχολήσουν επίσης το Σκοπιανό, το Κυπριακό και το Κόσοβο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή