Κρίσιμο τεστ οι προγραμματικές

Κρίσιμο τεστ οι προγραμματικές

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερη σημασία στην καλύτερη δυνατή παρουσία του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας μεθαύριο, και κυρίως στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, το Σάββατο, αποδίδει ο κ. Γ. Παπανδρέου, που επιθυμεί, μέσω αυτών, να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή ενίσχυση του ηγετικού του προφίλ.

Παράλληλα, δύσβατο αποδεικνύεται το πεδίο για την εκδήλωση μιας ακόμη υποψηφιότητας, καθώς η κ. Αννα Διαμαντοπούλου εμφανίζεται να σταθμίζει πάντα τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας κίνησης. Εξάλλου, στελέχη που εμφανίζονται να κινούνται στον λεγόμενο «τρίτο πόλο», είτε αφήνουν αιχμές εναντίον της, όπως ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, είτε θεωρούν λάθος την εκδήλωση μιας ακόμη υποψηφιότητας στην παρούσα φάση, όπως ο κ. Π. Ευθυμίου.

Σημειώνεται, ότι άκρως επιζήμιο για την εικόνα του ΠΑΣΟΚ φέρεται να θεωρεί τον «θόρυβο» που προκαλούν με συνεχείς συνεντεύξεις και παρεμβάσεις τα στελέχη που δεν έχουν ενταχθεί σ’ ένα από τα δύο μεγάλα στρατόπεδα των κ. Γ. Παπανδρέου και Ευάγγ. Βενιζέλου, και ο κ. Κ. Λαλιώτης.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Λαλιώτης εκτιμά πως πρέπει να ομογενοποιηθεί ο λόγος του ΠΑΣΟΚ και να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο έναντι της Ν.Δ., καθώς το διάστημα μέχρι τις 11 Νοεμβρίου είναι εξαιρετικά μακρύ και θα είναι μείζον σφάλμα η κυβέρνηση να το διανύσει χωρίς να νιώθει την πίεση της αντιπολίτευσης.

Οπως προαναφέρθηκε, ο κ. Γ. Παπανδρέου αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην παρουσία του στη συζήτηση επί των προγραμματικών. Μέσω του κ. Δ. Ρέππα, ζήτησε χθες σχετικά σημειώματα απ’ όλα τα μέλη του κοινοβουλευτικού συμβουλίου, περιλαμβανομένου και του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου. Πάντως, όπως αναφέρουν συνομιλητές του κ. Γ. Παπανδρέου, το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει, προκειμένου να αποφευχθούν «εντάσεις» που θα πυροδοτήσουν έντονη εσωστρέφεια. Αντιθέτως, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη των εισηγητών των ΚΤΕ, που είναι πιθανόν να αποτελέσει το πρώτο κρας τεστ για τα ερείσματα που διαθέτουν οι κ. Γ. Παπανδρέου και Ευάγγ. Βενιζέλος σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας. Επίσης, ο κ. Γ. Παπανδρέου αναμένεται να προτείνει για αντιπρόεδρο της Βουλής τον κ. Φ. Πετσάλνικο, ενώ είναι πολύ πιθανό να παραμείνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο κ. Χ. Καστανίδης. Αναφορικά με το ενδεχόμενο τρίτης υποψηφιότητας, ο κ. Θ. Πάγκαλος αφήνει πάντα ανοιχτό αυτή να εκδηλωθεί. Από την πλευρά της, η κ. Αννα Διαμαντοπούλου φέρεται να προβληματίζεται για το εάν υπάρχει επαρκής πολιτικός χώρος, καθώς τα περισσότερα στελέχη σε όλα τα επίπεδα έχουν σπεύσει ήδη να ενταχθούν στα στρατόπεδα των δύο μεγάλων μονομάχων.

Ο ρόλος Παμπούκη

Σε ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής», με τίτλο «οι επτά ημέρες που συγκλόνισαν το ΠΑΣΟΚ», αναφέρθηκε ότι το απόγευμα των εκλογών ο κ. Χ. Παμπούκης μετέβη στη Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να εισηγηθεί στον κ. Γ. Παπανδρέου να διεκδικήσει την παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος. Το ακριβές είναι ότι ο κ. Χ. Παμπούκης επισκέφθηκε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και συναντήθηκε με τον κ. Γ. Παπανδρέου τη Δευτέρα και ως εκ τούτου δεν είχε εμπλοκή στις διεργασίες της προηγούμενης ημέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή