Ο κ. Μουζάς, νέος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

Ο κ. Μουζάς, νέος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή σκυτάλης τόσο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά την παραίτηση του κ. Π. Φούρλα, όσο και στη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Εσωτερικών, μετά την παραίτηση του κ. Κ. Αιλιανού. Τις θέσεις τους καταλαμβάνουν αντιστοίχως οι κ. Μαργαρίτης Μουζάς και Αθ. Ανδρεουλάκος.

Ο κ. Μουζάς, ο νέος ΓΓΠΠ, αντιπτέραρχος ε.α. διετέλεσε β΄ υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ από τον Μάρτιο του 2005 έως και τον Φεβρουάριο του 2007. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ο 56χρονος κ. Μουζάς διέγραψε σημαντική πορεία στις Ενοπλες Δυνάμεις, άλλοτε ως χειριστής μαχητικών σκαφών και άλλοτε ως διοικητής, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της ιστορικής 335 Μοίρας Αεροσκαφών. Ο κ. Μουζάς συμμετείχε επίσης στην Τριμελή Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στη Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση, στις Βρυξέλλες, την περίοδο 1993-1995.

Καθήκοντα γενικού γραμματέα (στο πρώην υπουργείο Δημόσιας Τάξης) αναλαμβάνει ο κ. Αθαν. Ανδρεουλάκος, αδελφός του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ.Απόστολου Ανδρεουλάκου.

Ο νέος γεν. γραμματέας είναι επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Στο δικαστικό σώμα εντάχθηκε το 1964, από όπου και αποχώρησε λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας, το 2005. Ο κ. Ανδρεουλάκος είναι πατέρας δύο παιδιών.

Αμέσως μετά την τελετή ανάληψης καθηκόντων του, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος είχε αφήσει να διαφανεί ότι στη Γενική Γραμματεία του υφυπουργείου θα τοποθετούνταν ο Π. Φούρλας. Μετά όμως και τη συνάντηση του κ. Παυλόπουλου με τον πρωθυπουργό, αλλά και τις ολονύκτιες διαβουλεύσεις στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του νέου υφυπουργού κ. Π. Χηνοφώτη, τα πράγματα άλλαξαν. Το όνομα του κ. Φούρλα προφανώς «απεσύρθη», με αποτέλεσμα εκείνος, την επομένη το πρωί, ιδιοχείρως να υποβάλει την παραίτησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή