ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομάδα για τα οργανωτικά συγκρότησε ο κ. Βενιζέλος

Διακριτή παρουσία στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης επιδιώκει να έχει ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, ο πρώην υπουργός θα διεκδικήσει από τον κ. Παπανδρέου να του δοθεί ρόλος ειδικού εισηγητή στη συζήτηση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης, προκειμένου να διαθέτει περισσότερο χρόνο από τον αντίστοιχο των «απλών» βουλευτών και να παρουσιάσει ένα πρώτο στίγμα του δικού του «στυλ» αντιπολίτευσης που προτίθεται να ασκήσει στον κ. Κ. Καραμανλή, μετά τις 11 Νοεμβρίου. Για τον ίδιο λόγο, στην πρώτη αυτή «ηγετική» του εμφάνιση, ο κ. Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να αναδείξει κυρίως τις προσωπικές του αντιθέσεις έναντι της Ν.Δ., «αδιαφορώντας» για το αν αυτές παρεκκλίνουν από την επίσημη γραμμή της Χαρ. Τρικούπη, καθώς κεντρικός στόχος του είναι και να υπογραμμίσει και τις πολιτικές του διαφορές με τον κ. Παπανδρέου. Διαφορές που δεν αναμένεται να διαφανούν νωρίτερα, καθώς ο κ. Βενιζέλος δεν θα ζητήσει τον λόγο στην πρώτη κοινοβουλευτική σύνοδο του ΠΑΣΟΚ.

Ετοιμη παράλληλα φέρεται να είναι και η οργανωτική ομάδα που θα αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία. Οι κ. Γ. Φλωρίδης, Ανδρ. Λοβέρδος και Χρ. Βερελής θα συνδιαμορφώσουν με τον πρώην υπουργό την πολιτική του πλατφόρμα, οι κ. Π. Κουκουλόπουλος, Ν. Μπίστης και Τόνια Αντωνίου θα έχουν τον επιτελικό συντονισμό της εκλογικής αναμέτρησης, ενώ επτά ακόμη στελέχη και συγκεκριμένα οι κ. Αγγελούδης, Γερανίδης, Γ. Ζαφειρόπουλος, Θ. Κατσικαρέλης, Γ. Γαζή, Λ. Κανελλόπουλος και Ν. Ανδρουλάκης θα αναλάβουν ειδικούς ρόλους στον οργανωτικό τομέα, με τους δύο τελευταίους να ασκούν ήδη την επιρροή τους στη νεολαία και στον συνδικαλιστικό χώρο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι άνθρωποι του πρώην υπουργού εξέφραζαν χθες την ικανοποίησή τους για μια νέα δημοσκόπηση (GPO) που τον φέρει να προηγείται του κ. Παπανδρέου με 53,1% έναντι 39,2%, ενώ δεν συμμερίζονταν την άποψη ότι υπάρχει χώρος για τρίτο υποψήφιο, καίτοι σε σχετικό ερώτημα, το 55% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επιδοκίμασε το ενδεχόμενο να προκύψει κι άλλη επιλογή, με το 46% εξ αυτών, σε μια τέτοια περίπτωση, να προτιμά την κ. Αννα Διαμαντοπούλου και τον κ. Θ. Πάγκαλο να ακολουθεί με 26,5%.