Αρχές Νοεμβρίου οι απολογίες για τα ομόλογα

Αρχές Νοεμβρίου οι απολογίες για τα ομόλογα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται τις προσεχείς εβδομάδες η ανάκριση που διενεργείται για το σκάνδαλο των ομολόγων από τους εφέτες ανακριτές Γιώργο Λέκκα και Γιώργο Χοϊμέ. Κατά πληροφορίες, στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία λήψης απολογιών από τους περίπου 65 κατηγορούμενους, ενώ μέχρι τότε οι εφέτες ανακριτές θα εξετάζουν μάρτυρες και θα μελετούν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την υπόθεση. Επιπλέον, όπως ανέφεραν χθες καλά πληροφορημένες πηγές, δεν αποκλείεται, εφόσον κριθεί αναγκαίο, ο εφέτης ανακριτής να ζητήσει την άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους εκ των κατηγορουμένων φέρονται να εμπλέκονται σε έκνομες συναλλαγές και δεν έχουν ελεγχθεί, μέχρι στιγμής, τα οικονομικά τους στοιχεία.

Στο μεταξύ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο άσκησης συμπληρωματικών διώξεων, καθώς το επίμαχο πόρισμα του προέδρου της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Γ. Ζορμπά, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε «πολλαπλώς μη σύννομο» από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εντούτοις απεστάλη προς μελέτη και διερεύνηση στον εισαγγελέα Εφετών κ. Ιω. Σακελλάκο, ο οποίος εποπτεύει την ανάκριση.

Κατά πληροφορίες, οι εφέτες ανακριτές επιθυμούν να «κλείσουν» πρώτη τη δικογραφία που αφορά την υπόθεση αγοραπωλησίας ομολόγων από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) την περίοδο 2003-2004. Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι ο παραιτηθείς γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του ΤΕΟ την επίμαχη περίοδο, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, και ο πρώην υπεύθυνος της χρηματιστηριακής εταιρείας Artion, Γιάννης Καλογεράκης, θα είναι οι πρώτοι εκ των κατηγορουμένων που θα λάβουν κλήση προς απολογία στις αρχές Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ χθες κατέθεσε στον εφέτη ανακριτή κ. Γ. Λέκκα ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας. Κατά πληροφορίες, ο δημοσιογράφος επιβεβαίωσε και ενώπιον του εφέτη ανακριτή τα όσα είχε πει στον κ. Ζορμπά περί «εκμυστηρεύσεων Πρινιωτάκη», ωστόσο δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες καθώς, όπως υποστηρίζει, δέχεται πιέσεις αλλά και απειλές κατά της ζωής του. Προς τούτο ο κ. Ντάσκας ζήτησε από τον εφέτη ανακριτή να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και επιφυλάχθηκε, εφόσον παραστεί ανάγκη και υπάρξουν εγγυήσεις, να καταθέσει περαιτέρω στοιχεία. Κατά πληροφορίες, πάντως, ο εφέτης ανακριτής επέμεινε να λάβει απάντηση από τον μάρτυρα για τον τρόπο με τον οποίο ο εκ των υπευθύνων της «Ακρόπολις» κ. Σ. Πρινιωτάκης πληροφορήθηκε για την έκδοση του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ. Ο κ. Ντάσκας φέρεται να απάντησε «από ψηλά» και να περιορίστηκε σε αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή