Οργανωτικό σχήμα από Γ. Παπανδρέου

Οργανωτικό σχήμα από Γ. Παπανδρέου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την ομιλία που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τα τελευταία εικοσιτετράωρα οριστικοποιήθηκε το επιτελείο, το οποίο θα αναλάβει την οργάνωση των δυνάμεών του, ενόψει της ψηφοφορίας της 11ης Νοεμβρίου για την ηγεσία. Παράλληλα, δέχθηκε πολλές εισηγήσεις να προτείνει στον κ. Θ. Πάγκαλο να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Ομως πληροφορίες αναφέρουν πως, τελικώς, θα οριστεί και πάλι ο κ. Χ. Καστανίδης.

Επικεφαλής των οργανωτικών θεμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναλάβει ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Πολυζωγόπουλος ήδη έχει διατάξει συγκεκριμένα, προσκείμενα στον κ. Παπανδρέου, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να προωθήσουν την υποψηφιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ανάλογη «δικτύωση» θα υπάρξει σύντομα σε επίπεδο νομού, με τους τοπικούς βουλευτές να έχουν κεντρικό ρόλο. Παράλληλα, αποφασίσθηκε οι κ. Δ. Κατσιφάρας, Γρ. Νιώτης, Ντ. Ρόβλιας και Μ. Καρχιμάκης να αναλάβουν τις επαφές με τα «επαμφοτερίζοντα» μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να τα πείσουν να στηρίξουν τον κ. Παπανδρέου. Τέλος, ο κ. Θ. Μωραΐτης έχει επιφορτιστεί με όλους τους χειρισμούς στο χώρο της νεολαίας, όπου τα ερείσματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι περιορισμένα λόγω του άρθρου 16.

Η ομιλία Παπανδρέου

Σήμερα, ο κ. Παπανδρέου θα απευθυνθεί στη νέα Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Θα διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει αντιπολιτευτικό κενό μέχρι τις 11 Νοεμβρίου και θα ζητήσει από τους βουλευτές να συνδράμουν στη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Επίσης, θα είναι αυτοκριτικός για την ήττα, αλλά θα υπενθυμίσει ότι ο ίδιος ήταν εποικοδομητικά παρών σε όλες τις κρίσιμες για το ΠΑΣΟΚ ώρες και θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για κρυφή ατζέντα.

Η τρίτη υποψηφιότητα

Σημειώνεται, τέλος, ότι εντατικές επαφές με στελέχη πραγματοποιεί η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, που διερευνά πάντα την προοπτική να είναι και εκείνη υποψήφια στη μάχη για την ηγεσία. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο η κ. Βάσω Παπανδρέου, όσο και ο κ. Π. Ευθυμίου της μετέφεραν την εκτίμηση ότι στην παρούσα φάση, τουλάχιστον, θα ήταν σφάλμα η εκδήλωση μιας ακόμη υποψηφιότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή