Αλλάζουν τα δεδομένα για τρίτη υποψηφιότητα

Αλλάζουν τα δεδομένα για τρίτη υποψηφιότητα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα δεδομένα στις διεργασίες για μια ενδεχόμενη τρίτη υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δημιουργούν οι χθεσινές δραματικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, χωρίς να αποκλείει a priori να διεκδικήσει και η ίδια την ηγεσία, θεωρεί ως προτεραιότητα στην παρούσα φάση τη διασφάλιση της ενότητας του ΠΑΣΟΚ και την επίτευξη συμφωνίας επί συντεταγμένων διαδικασιών μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Προκειμένου να μην υπάρξει νέα σύγκρουση με αφορμή διαδικαστικά, αλλά κρίσιμα για την εκλογή θέματα, στο Εθνικό Συμβούλιο που θα συνέλθει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, κατά τις ίδιες πηγές, η κ. Αννα Διαμαντοπούλου θα αναλάβει τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση των δύο «μονομάχων», προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να μη διακυβευτεί η ενότητα.

Ο κ. Κ. Λαλιώτης

Εντονότατα προβληματισμένος με τις εξελίξεις φέρεται και ο κ. Κ. Λαλιώτης, που αιφνιδιάστηκε από τη χθεσινή πρωτοβουλία του κ. Γ. Παπανδρέου και το όποιο σκεπτικό της. Ο κ. Λαλιώτης αφήνει επίσης να εννοηθεί ότι τοποθετείται σε εντελώς εσφαλμένες βάσεις η συζήτηση για τα αίτια της ήττας της 16ης Σεπτεμβρίου, αλλά και του 2004, και δεν κρύβει την ανησυχία του για το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ την «επόμενη μέρα» εάν υπάρξει μικρή διαφορά είτε υπέρ του κ. Γ. Παπανδρέου είτε υπέρ του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου.

Φόβοι για διάσπαση

Φόβους ακόμη και για τον κίνδυνο διάσπασης διατυπώνουν σε συνομιλίες τους με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και οι κ. Βάσω Παπανδρέου και Π. Ευθυμίου. Η πρώτη εκτιμά, πάντως, ότι δεν υπάρχει έδαφος για την εκδήλωση τρίτης υποψηφιότητας, σε αντίθεση με τον κ. Π. Ευθυμίου, ο οποίος θεωρεί ότι μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τα δεδομένα έχουν ενδεχομένως αλλάξει. Τέλος, εσφαλμένη θεωρεί τη χθεσινή κίνηση του κ. Γ. Παπανδρέου ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ είναι, τέλος, το γεγονός ότι αρκετά εξ αυτών, παρότι κλήθηκαν να εμφανιστούν στα τηλεοπτικά παράθυρα, απέφευγαν να το πράξουν, προκειμένου να σταθμίσουν τα νέα δεδομένα, αλλά και για να μην πυροδοτηθούν πρόσθετες εσωκομματικές εντάσεις μία ημέρα πριν από την έναρξη της αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ. επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή