Αποστασιοποίηση από τον Κ. Σημίτη

Αποστασιοποίηση από τον Κ. Σημίτη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα προβληματισμένος από τις χθεσινές εξελίξεις στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ φέρεται ο τέως πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κ. Σημίτης δεν πρόκειται να αναλάβει την οιαδήποτε πρωτοβουλία στην παρούσα φάση, καθώς ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει απορρίψει το ενδεχόμενο ο τέως πρωθυπουργός να λειτουργήσει ως εγγυητής της ενότητας και των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, ο κ. Κ. Σημίτης διατυπώνει ερωτήματα για το γεγονός ότι ενώ στο πολιτικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης είχε υπάρξει συμφωνία ως προς την την πορεία μέχρι την ψηφοφορία για την ηγεσία, χθες δημιουργήθηκε εκρηκτικό κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Την ανησυχία του δεν κρύβει, όμως, και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος και εισηγήθηκε τη φόρμουλα εξόδου από τη χθεσινή ένταση, προτείνοντας να εκφραστεί διά βοής η εμπιστοσύνη των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ηγείται των προσπαθειών του μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Ως γνωστόν, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. ο κ. Κ. Σημίτης διαφώνησε ευθέως με την πρόταση του κ. Γ. Παπανδρέου να επιβεβαιωθεί μέσω ψηφοφορίας η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, με το σκεπτικό ότι υποσκάπτει την ενότητα, τοποθέτηση που ερμηνεύθηκε από ορισμένους ως υποστηρικτική προς τον κ. Ευάγγ. Βενιζέλο. Εσπευσε όμως να προσθέσει ότι τηρεί αυστηρή ουδετερότητα μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Πιθανή ψηφοφορία «διασπά την ενότητα, δημιουργεί παρατάξεις. Εγώ είμαι υπέρ της ενότητας του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό δεν συμφωνώ με αυτήν την πρόταση», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός, που κατέληξε λέγοντας: «Αισθάνομαι δυσάρεστα, διότι εγώ δεν έχω επιλέξει ούτε τον ένα ούτε τον άλλο. Θέλω μία διαδικασία που θα αναδειχθούν τα υπέρ και τα κατά και θα είναι ο καθένας ελεύθερος να αποφασίσει».

Από την πλευρά του, ο κ. Απ. Κακλαμάνης, στη δική του παρέμβαση, αφού είχε χαρακτηρίσει «άσχετο εγκέφαλο» όποιον πρότεινε στον κ. Γ. Παπανδρέου την πραγματοποίηση ψηφοφορίας, τόνισε:

«Αν υπάρχει κανείς που αμφισβητεί ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι ώς τις 11 Νοεμβρίου, που ενδεχομένως θα επανεκλεγεί, ο πρόεδρος του κόμματος, αν υπάρχει τέτοιο θέμα, παρακαλώ να τεθεί. Αλλως πρόεδρε, έχεις διά βοής αυτή τη στιγμή την εμπιστοσύνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή