ΣΥΡΙΖΑ: μαχητική αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ: μαχητική αντιπολίτευση

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη σκέψη στα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά με τη νέα σύνθεση, που προέκυψε από τις εκλογές, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η επιλογή του προέδρου της κ. Αλ. Αλαβάνου στην εισήγησή του να υπογραμμίσει μεταξύ άλλων ότι μέχρι τώρα «δεν παρουσιάστηκε ούτε ένα πρόβλημα τριβής ουσιαστικής σημασίας», αντικειμενικά έρχεται σε αντιδιαστολή, ως μήνυμα, με εκείνα που εκπέμπει αυτή την περίοδο το ΠΑΣΟΚ.

«Νιώθουμε μεγάλη χαρά, διότι έχουμε έναν υπερδιπλασιασμό της κοινοβουλευτικής μας ομάδας», πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει «τη δυνατότητα να κάνει ακόμα πιο αισθητή και χρήσιμη για την κοινωνία την παρουσία του».

Αντιπολιτευτική στρατηγική

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην αντιπολιτευτική στρατηγική του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η εμπειρία που έχει αποκτηθεί, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω «η εικόνα του ως συγκροτημένης, σοβαρής, τεκμηριωμένης και μαχητικής δύναμης αντιπολίτευσης». Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να προβληθούν «οι θέσεις των κινημάτων και της Αριστεράς, όπως το ζήτημα του περιβάλλοντος, του κοινωνικού κράτους, συμπεριλαμβανομένου του ασφαλιστικού, της ακρίβειας».

Ο «αντίπαλος»

Ο κ. Αλαβάνος, τέλος, σημείωσε ότι «αντίπαλος» είναι τόσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, «η οποία ήδη έχει δώσει πρόγευση μιας ακόμη πιο αρνητικής πορείας που θα πάρει», όσο «και δυνάμεις οι οποίες δεν είναι φυσικά παρούσες μέσα στο χώρο διαμόρφωσης της νομοθετικής εργασίας, αλλά πολλές φορές υπαγορεύουν και επιβάλλουν τις θέσεις τους». Εξηγώντας τη θέση του, ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τράπεζες, «που από τη μια έχουν μια μοναδική στην Ευρώπη κερδοφόρα πορεία και από την άλλη επιβάλλουν όρους εξαιρετικά επώδυνους και βαρείς για τους εργαζόμενους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή