Ο Βενιζέλος δεν ζητεί επίσπευση

Ο Βενιζέλος δεν ζητεί επίσπευση

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ευθεία πρόκληση στον κ. Γ. Παπανδρέου να δεσμευθεί ότι θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ, οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών της 11ης Νοεμβρίου, προχώρησε χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος, δηλώνοντας παράλληλα ότι αν εκείνος ηττηθεί, θα στηρίξει τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος. «Εγώ θα υποταχθώ στο αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε (στον ΑΝΤ1), προσθέτοντας με νόημα ότι «και ο κ. Παπανδρέου έχει τη δυνατότητα να δεσμευθούμε από τώρα ότι θα είμαστε ο ένας κοντά στον άλλον την επόμενη μέρα».

Σενάρια επίσπευσης

Νωρίτερα, ο κ. Ευ. Βενιζέλος είχε σπεύσει να προκαταλάβει και τα σενάρια που ακούγονται τις τελευταίες ώρες περί επίσπευσης της εκλογικής διαδικασίας. Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις σχετικές φημολογίες, είπε ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί μπορεί να εκλεγεί πρωθυπουργός σε 25 ημέρες, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρειάζεται 55, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι δεν θα προέβαλε καμία αντίρρηση αν είτε ο πρόεδρος είτε το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσιζαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και οι κάλπες να στηθούν νωρίτερα από την 11η Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι ο ίδιος, σε ανύποπτο χρόνο, είχε εισηγηθεί οι κάλπες να στηθούν στις 21 Οκτωβρίου, ώστε και να υπάρξει χρόνος για τον αναγκαίο διάλογο, αλλά και να μην παραταθεί υπερβολικα η διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, στελέχη του περιβάλλοντός του έσπευδαν να διευκρινίσουν το απόγευμα πως καίτοι ο κ. Βενιζέλος ασπάζεται τις ανησυχίες πολλών στελεχών για το ενδεχόμενο ο χρόνος που απομένει ως τις 11 Νοεμβρίου να αποδειχθεί επιζήμιος για το κόμμα, καθοιονδήποτε τρόπο δεν θα θέσει ο ίδιος ζήτημα επίσπευσης της εκλογής. Και τούτο, όπως προσέθεταν, διότι σέβεται απολύτως τις σχετικές αποφάσεις, όπως διατυπώθηκαν από το πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο και δεν προτίθεται να τις αμφισβητήσει.

Κατά τα λοιπά, στη χθεσινή του συνέντευξη απέφυγε να σχολιάσει τα σενάρια που συζητούν βουλευτές μετά την προχθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και θέλουν τον κ. Παπανδρέου να σκληραίνει τη στάση του, αψηφώντας τις όποιες συνέπειες, ακόμη και για την ενότητα του κόμματος. «Με λυπούν όλα αυτά που ακούω, αλλά δεν με φοβίζουν», αρκέστηκε να πει, ενώ σε ερώτηση για τον ρόλο του Τύπου, υπενθύμισε «σε όσους διακινούν το σενάριο ότι έχω τη στήριξη του οργανισμού Λαμπράκη και του συγκροτήματος του «Εθνους»», ότι είναι οι ίδιες εφημερίδες που πίεζαν τον κ. Σημίτη να αποχωρήσει το 2003 για να αναλάβει ο κ. Παπανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή