Οι σχεδιασμοί του Παπανδρέου

Οι σχεδιασμοί του Παπανδρέου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «συν» και τα «πλην» της προχθεσινής πρωτοβουλίας του κ. Γ. Παπανδρέου να ζητήσει την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποτιμούν στο επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο κ. Γ. Παπανδρέου σχεδιάζει, την επόμενη εβδομάδα, να «ανοίξει» την εσωκομματική συζήτηση επί θεμάτων πολιτικής, προκειμένου να αναδείξει τις διαφορές του από τον κ. Ευ. Βενιζέλο, ενώ στενοί του συνεργάτες εμφανίζονται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους να αμφισβητούν την κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο «μονομάχων» η εγγραφή για συμμετοχή στην ψηφοφορία της 11ης Νοεμβρίου να είναι δυνατή μέχρι την ώρα της κάλπης. Εάν η προσέγγιση αυτή υιοθετηθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ πιθανό να πυροδοτήσει μεγάλες εντάσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας, αλλά και στο Εθνικό Συμβούλιο που θα ακολουθήσει, καθώς οι κ. Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος είχαν δεσμευθεί επί του συγκεκριμένου διαδικαστικού ζητήματος.

Παράλληλα, από το περιβάλλον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ μεταδίδεται ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να αποδεχθεί επίσπευση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος, παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά τα κορυφαία στελέχη που εκτιμούν ότι η 11η Νοεμβρίου είναι «πολύ μακριά» και μέχρι τότε είναι δυνατόν να υπάρξουν και άλλες μεγάλες εντάσεις.

Οπως προαναφέρθηκε, οι επιτελείς του κ. Γ. Παπανδρέου επιχειρούν επίσης από χθες να αποτιμήσουν τον πολιτικό αντίκτυπο από τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένοι εξ αυτών θεωρούν ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε προετοιμάσει καλύτερα τον «αιφνιδιασμό» που επιχείρησε, ώστε να έχει την άμεση στήριξη των βουλευτών που ανήκουν στο δικό του «στρατόπεδο». Αλλοι πάλι, χαρακτηρίζουν δευτερεύουσας σημασίας τις όποιες αρνητικές για την εικόνα του εντυπώσεις σχηματίστηκαν και προτάσσουν ότι από τη στάση που τήρησαν, «εκτέθηκαν οι κ. Ευ. Βενιζέλος και Κ. Σημίτης». Τέλος, υπάρχουν και ορισμένοι στρατηγικοί σύμμαχοι του κ. Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, παρατηρούν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δημιούργησε μια διχαστική κατάσταση στο κόμμα» και πλέον απαιτούνται ιδιαίτερα λεπτοί χειρισμοί, προκειμένου η κατάσταση να μην ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι από χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου προετοιμάζεται για την ομιλία που θα απευθύνει αύριο το απόγευμα στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κατηγορήσει για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση για «κρυφή ατζέντα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή