Πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου για τις διαδικασίες

Πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου για τις διαδικασίες

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοβουλία για τη συντεταγμένη πορεία του ΠΑΣΟΚ μέχρι την ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου είναι έτοιμη να αναλάβει η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία προτίθεται να ζητήσει συνάντηση με τον γραμματέα του κόμματος την προσεχή Δευτέρα.

Η κ. Αννα Διαμαντοπούλου φέρεται να διερεύνησε, χθες, την προοπτική στήριξης της πρωτοβουλίας της από τους κ. Κ. Σημίτη και Απ. Κακλαμάνη, αλλά τόσο ο πρώην πρωθυπουργός, όσο και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επιθυμούν να τηρήσουν στην παρούσα φάση αποστάσεις από τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Αννα Διαμαντοπούλου θα ζητήσει επίσπευση της ψηφοφορίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου, ώστε να περιοριστούν τα χρονικά περιθώρια για την εκδήλωση νέων μεγάλων εντάσεων, όπως στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Κατά τις ίδιες πηγές, η κ. Αννα Διαμαντοπούλου θα ζητήσει επίσης να τηρηθούν οι συμφωνίες επί διαδικαστικών θεμάτων -όπως για το μητρώο για την ψηφοφορία- που επιτεύχθηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης και να μην υπάρξουν «αιφνιδιασμοί» είτε στη νέα συνεδρίαση του οργάνου που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα ή στο Εθνικό Συμβούλιο το οποίο θα ακολουθήσει.

Ως φαίνεται, η κ. Αννα Διαμαντοπούλου δεν πρόκειται τελικώς να θέσει υποψηφιότητα, ενώ χθες μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ κυριαρχούσε έντονη φημολογία πως τούτο είναι έτοιμος να πράξει ο κ. Κ. Σκανδαλίδης. Από την πλευρά τους, άλλα κορυφαία στελέχη, που δεν έχουν ενταχθεί στο «στρατόπεδο» ενός εκ των δύο μονομάχων, όπως οι κ. Π. Ευθυμίου και η κ. Βάσω Παπανδρέου, εκτιμούν πως πλέον δεν υπάρχει έδαφος για την εκδήλωση άλλης μιας υποψηφιότητας. Πάντως, ο κ. Π. Ευθυμίου θα προσέλθει με ολοκληρωμένη «πλατφόρμα» τόσο στο Πολιτικό, όσο και στο Εθνικό Συμβούλιο.

Κείμενο ΠΑΣΚΕ

Σημειώνεται, τέλος, ότι κείμενο θέσεων, έναντι του οποίου θα κληθούν να τοποθετηθούν οι διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζει η ΠΑΣΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επεξεργασία του έχει εισέλθει στην τελική της φάση, ενώ θα γίνει προσπάθεια να υιοθετηθεί από τα στελέχη του κόμματος στην ΑΔΕΔΥ, τον αγροτικό χώρο και τους μικρομεσαίους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή