Στις 17 Δεκεμβρίου η δίκη για ΜΕΒΓΑΛ

Στις 17 Δεκεμβρίου η δίκη για ΜΕΒΓΑΛ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν από την εκπνοή του έτους, στα μέσα Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης εκβίασης σε βάρος της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ για την οποία κατηγορούνται ο πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο έμπορος σιτηρών κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και ο εκτελωνιστής κ. Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος.

Η έναρξη της δίκης προσδιορίστηκε για τις 17 Δεκεμβρίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο θα κρίνει τους τρεις κατηγορουμένους για τα αδικήματα της εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, της παθητικής δωροδοκίας και της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία, με τα οποία βαρύνονται.

Απευθείας κλήση

Οι κ. Π. Αδαμόπουλος, Κ. Κωνσταντινίδης και Π. Αναγνωστόπουλος, οι οποίοι είναι ελεύθεροι με καταβολή εγγύησης και επιβολή περιοριστικών όρων, παραπέμφθηκαν στο εδώλιο με τη διαδικασία της απευθείας κλήσης. Και τούτο, διότι ο πρόεδρος Εφετών επικύρωσε τη διάταξη του εισαγγελέα Εφετών κ. Μιχάλη Δεληγιάννη, ο οποίος έκρινε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση τυγχάνει εφαρμογής ο νόμος για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων, ο κ. Π. Αδαμόπουλος, ήταν δημόσιος υπάλληλος.

Βάσει αυτού του νόμου, για την παραπομπή σε δίκη δεν απαιτείται η έκδοση βουλεύματος και εφαρμόζεται η διαδικασία της απευθείας κλήσης.

Μήνυση

Επισημαίνεται ότι και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους καταλογίζονται. Μάλιστα, ο πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει καταθέσει και μήνυση με την οποία ζητεί την ποινική δίωξη του προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ κ. Πέτρου Παπαδάκη και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας κ. Δημητρίου Συμεωνίδη για τα αδικήματα της απάτης, ψευδορκίας και ψευδούς καταμήνυσης.

Ο κ. Π. Αδαμόπουλος στη μήνυση, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του από τους υπευθύνους της ΜΕΒΓΑΛ προκειμένου η γαλακτοβιομηχανία να μπει στο πρόγραμμα επιείκειας και να μην καταθέσει σχετική αίτηση άλλη εταιρεία. Βάσει αυτής της μήνυσης διενεργείται σχετική προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή