ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΙΜΤΣ

Επιτυχής επέμβαση στον Κ. Στεφανόπουλο

Απόλυτα επιτυχής ήταν, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η επέμβαση αρθροπλαστικής ισχίου, στην οποία υπεβλήθη χθες ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος. Ο κ. Στεφανόπουλος εισήχθη το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο Νίμιτς, όπου υπεβλήθη σε προεγχειρητικό έλεγχο, ενώ χθες έγινε η επέμβαση στην Ορθοπεδική Χειρουργική Κλινική. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έμεινε στο χειρουργείο για λιγότερο από δύο ώρες. Ο κ. Στεφανόπουλος θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον πέντε έως έξι ημέρες.

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ

Πέντε γ.γ. στο υπουργείο Εσωτερικών

Πέντε γενικοί γραμματείς του ενιαίου πλέον υπουργείου Εσωτερικών ορκίστηκαν χθες ενώπιον του υπουργού κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για συνδυασμό «εμπειρίας ανθρώπων που έχουν ήδη προσφέρει και νέων προσώπων», όπως οι κ. Μαργαρίτης Μουζάς και Αθανάσιος Ανδρεουλάκος. Ο κ. Μουζάς αναλαμβάνει τα ηνία της Πολιτικής Προστασίας, στη θέση του παραιτηθέντος κ. Παν. Φούρλα, ενώ ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ανδρεουλάκος τα καθήκοντα γ.γ. του πρώην υπουργείου Δημόσιας Ταξης. Παραμένουν οι κ. Βασ. Ανδρονόπουλος, Πάτροκλος Γεωργιάδης ως γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών και η κ. Ευγενία Τσουμάνη στη Γενική Γραμματεία Ισότητας. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο υπουργός στον ενισχυμένο ρόλο της Πολιτικής Προστασίας, λέγοντας ότι αποκτά μια άλλη διάσταση, καθώς «η συνεργασία της με τις υπηρεσίες του ενιαίου υπουργείου θα είναι πλέον ευχερής, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν».

ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ

Αποτίμηση των εκλογών

Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, με ημερήσια διάταξη «τις εκτιμήσεις και συμπεράσματα από τα αποτελέσματα των εκλογών τις 16ης Σεπτεμβρίου 2007 και το νέο πολιτικό σκηνικό». Η συνεδρίαση θα αρχίσει με ομιλία του προέδρου του Συνασπισμού κ. Αλέκου Αλαβάνου και εισήγηση του γραμματέα της ΚΠΕ Νίκου Χουντή. Σε αυτή θα μετέχουν και οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος.

συμβουλιο εφετων ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ

Απαλλαγή του κ. Αχ. Ζήση

Απαλλάσσεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, σχετικά με την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Αχιλλέας Ζήσης. Ο κ. Ζήσης κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος, καθώς εφέρετο να παρενέβη σε δικαστές προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκοντο δύο επιχειρηματίες. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται επίσης η πρόεδρος Πρωτοδικών Γαρυφαλλιά Σταματελοπούλου και ο επιχειρηματίας Κ. Αβραμίδης. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου Εφετών που εξέδωσε το απαλλακτικό βούλευμα, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής τους.

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ

Αγιασμός στο ΣτΕ

Σε ήπιο κλίμα και με σημαντική συμμετοχή δικαστικών λειτουργών τελέστηκε χθες ο αγιασμός στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όχι στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας, όπως γινόταν, αλλά στο παρεκκλήσι της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, που βρίσκεται στον αίθριο χώρο του Αρσακείου. Της τέλεσης του αγιασμού χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αχελώου κ. Ευθύμιος, ενώ ο πρόεδρος του ΣτΕ ευχήθηκε στους παρισταμένους δικαστές, δικηγόρους και υπαλλήλους «καλή δικαστική χρονιά».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή