Ο Βενιζέλος παίζει το χαρτί της ενότητας

Ο Βενιζέλος παίζει το χαρτί της ενότητας

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εικόνα του «θεματοφύλακα της ενότητας του ΠΑΣΟΚ» θα προβάλει το επόμενο διάστημα ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, επιχειρώντας να εκμεταλλευθεί πολιτικά την αγωνία για το ενδεχόμενο διάσπασης που προκάλεσε στο στελεχικό δυναμικό του κόμματος η θυελλώδης συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την περασμένη Πέμπτη.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες στενοί συνεργάτες του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου υπογράμμιζαν πως ο κ. Βενιζέλος έχει τηρήσει στο ακέραιο όλες τις συμφωνίες που έγιναν με τον κ. Γ. Παπανδρέου, μέσω του γραμματέα του κόμματος κ. Ν. Αθανασάκη, αλλά και στο Πολιτικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας. Επίσης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος στήριξε το σύνολο των επιλογών σε πρόσωπα, στις οποίες προέβη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από την τοποθέτηση των κ. Θ. Πάγκαλου και Χ. Καστανίδη ως κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, μέχρι τον ορισμό του κ. Φ. Πετσάλνικου ως αντιπροέδρου στη νέα Βουλή. Χθες, ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος έσπευσε να χαιρετίσει την υποψηφιότητα του κ. Κ. Σκανδαλίδη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως «είναι μια καθαρή θέση, που στέλνει σαφές μήνυμα για την ανάγκη απόλυτου σεβασμού της ενότητας της παράταξης, μέσα από την τήρηση δημοκρατικών διαδικασιών και τον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο».

Το επιτελείο του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου επιχειρεί να σταθμίσει τις επιπτώσεις που θα έχει η εκδήλωση της τρίτης υποψηφιότητας στους συσχετισμούς δυνάμεων μεταξύ του πρώην υπουργού και του κ. Γ. Παπανδρέου. Κατ’ ορισμένους, από την υποψηφιότητα ωφελείται ο κ. Γ. Παπανδρέου, με το σκεπτικό ότι ένα τμήμα υποστηρικτών του λεγόμενου «τρίτου πόλου» θα είναι πλέον δύσκολο να μετακινηθεί προς τον κ. Ευάγγ. Βενιζέλο. Κατ’ άλλους, όμως, θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο: Οσοι δεν επιθυμούν να δουν τον κ. Ευάγγ. Βενιζέλο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα έχουν πλέον άλλη μια επιλογή, πέραν του προέδρου του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, επιτελείς του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου αφήνουν να εννοηθεί πως, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Κ. Σκανδαλίδη, είναι πλέον θέμα χρόνου, στελέχη όπως η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, η κ. Βάσω Παπανδρέου και ο κ. Π. Ευθυμίου να κινηθούν προς την κατεύθυνση του πρώην υπουργού, αφού σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να στηρίξουν στην κούρσα για την ηγεσία τον κ. Γ. Παπανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή