Ο Γ. Παπανδρέου θεωρεί ότι δέχθηκε προσβολή

Ο Γ. Παπανδρέου θεωρεί ότι δέχθηκε προσβολή

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμετακίνητος στη θέση, η ψηφοφορία για την προεδρία του κόμματος να πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου, παραμένει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, που φέρεται εντονότατα ενοχλημένος από την επιλογή του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου να του ζητήσει να δεσμευθεί ότι θα αποδεχθεί τυχόν ήττα του χωρίς να προβεί σε διασπαστικές κινήσεις.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, σε συνομιλία με στενούς του συνεργάτες, χαρακτήρισε «προσβολή» τη σχετική τοποθέτηση του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου, σημειώνοντας πως «η διαδρομή, η ιστορία του και ο θεσμικός του ρόλος ως εγγυητού της ενότητας του ΠΑΣΟΚ δεν δημιουργούν έδαφος ώστε να είναι δυνατόν να τίθενται τέτοια ερωτήματα». Παράλληλα, επιτελείς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν πως δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να επισπευσθεί η διαδικασία της εκλογής. Μόνη περίπτωση για να συμβεί αυτό θα ήταν να μη διεξαχθεί η εθνική συνδιάσκεψη, όμως, πρόσθεταν, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η εκλογή αρχηγού θα πραγματοποιηθεί χωρίς να έχουν συζητηθεί τα αίτια της ήττας της 16ης Σεπτεμβρίου και του 2004, αλλά και χωρίς να δοθεί η δυνατότητα στους υποψηφίους να παρουσιάσουν τις πολιτικές τους πλατφόρμες.

Υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου

Σημειώνεται ότι η κ. Αννα Διαμαντοπούλου προτίθεται τη Δευτέρα να συναντηθεί με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Αθανασάκη και να του προτείνει την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής, αλλά και να μην υπάρξει εισήγηση για τα αίτια της ήττας προς το Πολιτικό και εν συνεχεία το Εθνικό Συμβούλιο, ώστε να αποφευχθούν νέες μεγάλες εντάσεις. Το πιθανότερο είναι την ίδια ημέρα η κ. Διαμαντοπούλου να ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει τώρα την ηγεσία.

Παράλληλα, ο κ. Γ. Παπανδρέου προετοιμάζεται από χθες για την ομιλία του σήμερα το απόγευμα στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα υποστηρίξει ότι δικαιώνεται ήδη η προεκλογική κεντρική θέση του ΠΑΣΟΚ, πως η Ν.Δ. έχει «κρυφή ατζέντα».

Ο κ. Ανωμερίτης

Δικαίωμα ψήφου στην εκλογή της 11ης Νοεμβρίου να έχουν μόνον όσοι φίλοι του ΠΑΣΟΚ εγγραφούν μέχρι την εθνική συνδιάσκεψη αναμένεται να προτείνει -επικαλούμενος τεχνικούς λόγους- ο επικεφαλής της επιτροπής καταστατικού κ. Γ. Ανωμερίτης. Η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου, ο οποίος είχε συμφωνήσει ο κατάλογος των ψηφοφόρων να είναι ανοικτός μέχρι την ώρα της κάλπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή