Επιστροφή φόρου πετρελαίου θέρμανσης

Επιστροφή φόρου πετρελαίου θέρμανσης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με υπεύθυνη δήλωση και απόδειξη του πρατηρίου, θα εισπράττουν από το δημόσιο ταμείο οι καταναλωτές τη διαφορά των 0,42 ευρώ που θα πληρώνουν για να προμηθευτούν κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης. Αυτή τη λύση βρήκε το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο προχωρεί στον ενιαίο χρωματισμό με το πετρέλαιο κίνησης, για να βάλει έναν φραγμό στο λαθρεμπόριο καυσίμων. Υπολογίζεται ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομηθούν περί το 1,5 δισ. ευρώ και θα επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης των εσόδων κατά 6 δισ. που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2008.

Η «Κ» δημοσιεύει σήμερα το σχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, και με βάση τα παλιά και όχι τα αναθεωρημένα μεγέθη του ΑΕΠ, έλλειμμα της τάξης του 1,7% του ΑΕΠ, έναντι 2,5% φέτος και 2,7% το 2006. Επίσης προβλέπει ότι οι δαπάνες του 2008 θα είναι μεγαλύτερες των φετινών κατά 3,4 δισ. ευρώ και αύξηση των εσόδων της τάξης των 6 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή