Το δεύτερο στοίχημα Καραμανλή

Το δεύτερο στοίχημα Καραμανλή

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς, και με την αξιοποίηση νέων προσώπων σε θέσεις-κλειδιά του κρατικού μηχανισμού επιχειρεί να κινηθεί ο κ. Κώστας Καραμανλής από τις πρώτες ημέρες της δεύτερης πρωθυπουργικής του θητείας, που εκ των πραγμάτων συνιστά και το δεύτερο μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο, έπειτα από εκείνο της εκλογικής νίκης.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει προσδιορίσει ως βασικές του προτεραιότητες την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, τη μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ και την ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, επιθυμεί να κινηθεί με ταχύτητα, προκειμένου να αξιοποιήσει την πρόσθετη ισχύ που του παρέχει η νωπή λαϊκή εντολή. Εξ άλλου, η κρίση ηγεσίας που ταλανίζει στην παρούσα φάση το ΠΑΣΟΚ ευνοεί τους σχεδιασμούς του κ. Καραμανλή, ο οποίος είναι σε θέση να προχωρήσει σε κρίσιμες διαρθρωτικές αλλαγές, χωρίς να είναι ανάγκη να αντιπαρατεθεί με μια ισχυρή και με έντονα τα στοιχεία του λαϊκισμού, αντιπολίτευση. Δηλωτική της βούλησης του πρωθυπουργού, για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, είναι και η επιλογή για αξιοποίηση σε επιτελικές θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα τεχνοκρατών και όχι κομματικών στελεχών ή πρώην βουλευτών της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή