Επεκτείνονται σε άλλα χωριά οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Επεκτείνονται σε άλλα χωριά οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρύνονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών στην περιοχή του ορεινού Μυλοποτάμου καθώς τα τελευταία 24ωρα αστυνομικοί προβαίνουν σε κατ’ οίκον ελέγχους όχι μόνο στα Ζωνιανά αλλά και τα γύρω χωριά. Χθες, έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και ποιμνιοστάσια στα Λιβάδια (το Σάββατο έρευνες έγιναν στα Ανώγεια), ενώ αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη κατοίκου του χωριού. Στην κατοχή του βρέθηκαν σφαίρες, ενώ διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε κλαπεί από την περιοχή του Ρεθύμνου. «Ολοι οι φάκελοι που παραμένουν ανοιχτοί, όλες οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, θα ερευνηθούν», τόνισε στην «Κ» ανώτερος αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ. προαναγγέλλοντας συνέχιση των ερευνών και εκτός Ζωνιανών, ενώ αναφερόμενος στην προσπάθεια των αρχών να εντοπίσουν όπλα στην περιοχή προσέθεσε: «Ψάχνουμε στην ύπαιθρο κάθε πιθανό σημείο απόκρυψης. Σπηλιές, ποιμνιοστάσια και απόκρυμνες χαράδρες για όπλα».

Ικανοποιημένος από την πορεία των ερευνών δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος μετά το τέλος συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό και επιβεβαίωσε ουσιαστικά την απόφαση για μόνιμη εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή. «Οι επιχειρήσεις πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, η όλη προσπάθεια θα εξελιχθεί έτσι ώστε στο διηνεκές να διασφαλίζεται η εφαρμογή του νόμου χωρίς να παρατηρηθούν τα φαινόμενα εκείνα, τα οποία είδαμε ατυχώς στο παρελθόν», δήλωσε. Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ίδρυσης αστυνομικού τμήματος στα Ζωνιανά, ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι μεταξύ των θεσμικών μέτρων που προωθούνται είναι «η εγκατάσταση αρχών εκεί που πρέπει και όπως πρέπει». Στο ίδιο μήκος κύματος άλλωστε κινήθηκαν οι δηλώσεις στην «Κ» αξιωματούχου του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «στόχος είναι να εγκατασταθεί μόνιμα κλιμάκιο στην περιοχή».

Στο μεταξύ, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου κ. Αν. Δημοσχάκη στο Ρέθυμνο μεταβαίνει σήμερα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ταξίαρχος κ. Β. Δασκαλάκης με εντολή να διερευνηθουν καταγγελίες για παράβαση καθήκοντος και συνεργασία ενστόλων με τους καλλιεργητές και τους εμπόρους ναρκωτικών. Μεταξύ εκείνων που θα κληθούν να δώσουν κατάθεση είναι και ο αστυνομικός ο οποίος κατήγγειλε ότι πολιτικός ζήτησε από δύο αστυνομικούς να αλλάξουν καταθέσεις, προκειμένου να αθωώσουν διωκόμενο έμπορο χασίς.

Χθες, σε δύσβατη περιοχή κοντά σε σπήλαιο των Ζωνιανών καθώς και σε σπήλαιο που βρίσκεται 4 χλμ. από το κέντρο του οικισμού βρέθηκε βαρύς οπλισμός καθώς και σάκοι με ινδική κάνναβη. «Θα ερευνηθεί εάν τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην ενέδρα εναντίον των αστυνομικών ή και άλλες ένοπλες επιθέσεις», σχολίασε η ίδια αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου μέσα σε δύο σακβουαγιάζ βρέθηκαν ένα πιστόλι CZ, ένα πιστόλι Clok, 5 πολυβόλα Καλάσνικοφ, ένα γερμανικό πολυβόλο, ένα περίστροφο και ένα υποπολυβόλο. Στο ίδιο σημείο βρέθηκε μεγάλος αριθμός σφαιρών διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, καθώς και άλλα «πολεμικά» εξαρτήματα όπως διόπτρα νυκτός και σκοπευτικοί φακοί με… λέιζερ. Τα ευρήματα επρόκειτο να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστικό έλεγχο.

Την Κυριακή, σε παράνομη χωματερή σε απόσταση 10 χλμ. από το χωριό βρέθηκαν ακόμα μεταλλικά εξαρτήματα που πιθανολογείται ότι αποτελούν τμήματα μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης. Αντίστοιχα είχαν βρεθεί την Πέμπτη σε ποιμνιοστάσιο στα Ζωνιανά.

Σε ό,τι αφορά την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, χθες ο πατέρας και οι δύο γιοι του που κατηγορούνται για καλλιέργεια και εμπορία χασίς και για κατοχή όπλων κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή προφυλακιστέοι. Αντικείμενο περαιτέρω έρευνας θα αποτελέσει η προέλευση των 250.000 ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό της οικογένειας. Συνολικά, από την έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης μέχρι χθες, 8 άτομα καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου σε ποινές φυλάκισης από 2 έως 12 μήνες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων. Πλην των τριών που προφυλακίστηκαν χθες, στη φυλακή οδηγήθηκαν για τον ίδιο λόγο δύο ακόμα άτομα, κάτοικοι των Ζωνιανών, ένας εκ των οποίων κατέβαλε εγγύηση 3.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή