Πρόταση τριών σημείων από Αλαβάνο προς ΠΑΣΟΚ

Πρόταση τριών σημείων από Αλαβάνο προς ΠΑΣΟΚ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση τριών σημείων για «κοινή δράση» με το ΠΑΣΟΚ απηύθυνε προς τον κ. Γ. Παπανδρέου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος, πάντως, απέκλεισε το ενδεχόμενο ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων. Η πρόταση του κ. Αλαβάνου, που απευθύνεται όπως είπε σε χθεσινοβραδινή ομιλία του στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης στη «δημοκρατική αντιπολίτευση», αφορά: τη στήριξη των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, την προστασία των δημόσιων επιχειρήσεων, «που φτάνουν να περνούν στα χέρια Αράβων εμίρηδων» και την άρση της λειτουργίας των Κέντρων Ελεύθερων Σπουδών.

Ο Συνασπισμός, εν τω μεταξύ, εισέρχεται σε προσυνεδριακή τροχιά, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που συνήλθε το Σαββατοκύριακο. Κάνοντας αναφορά στις δυνατότητες που διαμορφώνονται μετεκλογικά για τον ΣΥΝ, ο κ. Αλαβάνος μίλησε για την ανάγκη κεφαλαιοποίησης της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων. Εστίασε την προσοχή του στα μέτωπα της ακρίβειας, όπου πρότεινε επεξεργασία παρεμβάσεων που θα στοχεύουν στην καταπολέμηση των υψηλών τιμών, του ασφαλιστικού, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για εικονικό διάλογο, της παιδείας και του περιβάλλοντος. Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην ΠΓΔΜ, κατέστησε σαφές ότι μόνο με σειρά μέτρων αμοιβαίας εμπιστοσύνης θα μπορέσει η γειτονική χώρα «να ενταχθεί σε ένα πλαίσιο σταθερότητας και ασφάλειας».

Σε συνάντησή του χθες με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, επεσήμανε την ανάγκη ενεργοποίησης όλων των διαδικασιών για κοινές δράσεις Ελλάδας – ΠΓΔΜ, ενώ ο κ. Ψωμιάδης, παρά τις όποιες διαφωνίες του, χαρακτήρισε θετική την παρουσία του κ. Αλαβάνου στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή