Αγωνία για τις μεταρρυθμίσεις

Αγωνία για τις μεταρρυθμίσεις

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο,τι δεν γίνει εφέτος, δεν θα γίνει έως το τέλος της τετραετούς κυβερνητικής θητείας»! Με αυτήν τη δραματική αποστροφή, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης αναδεικνύει την κρισιμότητα που έχει το τρέχον έτος για την τύχη (ή την «ατυχία»…) των μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει υποσχεθεί η κυβερνητική ηγεσία.

Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, μιλώντας στην «Κ», παραλληλίζει τη σημασία που έχει το τρέχον έτος για τη συνολική πορεία του κυβερνητικού έργου, με εκείνη που είχε το έτος 2005 κατά την πρώτη κυβερνητική θητεία: Και σε εκείνη, ό,τι έπραξε η κυβέρνηση το έπραξε κατά το πρώτο (μετά την Ολυμπιάδα) έτος διακυβέρνησης.

Είναι προφανής ο φόβος του κορυφαίου υπουργού ότι αν, εφέτος, οι δυνάμεις της αδράνειας δώσουν τον τόνο, τότε ολόκληρη η κυβερνητική θητεία θα πάει χαμένη. Και τούτο διότι, εκτός όλων των άλλων, από τα τέλη του δεύτερου εξαμήνου του 2009 εισερχόμαστε σε περίοδο προγραμματισμένων και διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων. Οσον αφορά τις οικονομικές εξελίξεις, ο υπουργός Οικονομίας ανησυχεί ιδιαιτέρως για την πορεία του πληθωρισμού. Η οικονομία μας δεν καταφέρνει να απορροφήσει κάποιο αξιόλογο μέρος των εισαγόμενων πιέσεων. Αντιθέτως, η «κοινωνία των καρτέλ» εξουδετερώνει σε σημαντικό βαθμό τον ανταγωνισμό, επιβαρύνοντας τα λαϊκά στρώματα και επιδεινώνοντας την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Καραμανλής: Πάση θυσία αποφυγή λαθών

Ταχεία υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ν.Δ. και πάση θυσία αποφυγή λαθών και ατυχών χειρισμών, ζητεί ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής από τους υπουργούς του. Την Τρίτη, η κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά θα δώσει μία πρώτη σαφή γεύση των κυβερνητικών προθέσεων για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσουν διαδοχικά οι διυπουργικές Επιτροπές για τις ΔΕΚΟ, τα ΣΔΙΤ και τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς και το Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών και το νεοσυσταθέν Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή