Αποκλείεται ο εκβιασμός από οργανωμένο κύκλωμα

Αποκλείεται ο εκβιασμός από οργανωμένο κύκλωμα

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν προκύπτουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου εκβιασμού στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Την άποψη αυτή υποστηρίζουν κορυφαίοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παρότι το πόρισμα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας διαπιστώνει ότι το βίντεο με προσωπικές στιγμές του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού με την 35χρονη Εύη Τσέκου έχει υποστεί επεξεργασία. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση στην «Κ» ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υποστήριξε με κάθε βεβαιότητα ότι «από τα δεδομένα που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα απουσιάζουν τα στοιχεία εκείνα που θα αποδείκνυαν ότι ο πρώην γραμματέας έπεσε θύμα οργανωμένου κυκλώματος εκβιαστών». Μάλιστα, παρά την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε στο διάστημα που μεσολάβησε από την απόπειρα αυτοκτονίας του κ. Ζαχόπουλου μέχρι και σήμερα σχετικά με πτυχές της προσωπικής ή επαγγελματικής ζωής του, οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που χειρίστηκαν την υπόθεση χαρακτηρίζουν αποκυήματα φαντασίας τα λεγόμενα περί σχεδίου εκβιαστών, διαψεύδοντας κατηγορηματικά την εκδοχή που θέλει τους δράστες του εκβιασμού να είχαν «παγιδεύσει» με μικροκάμερες τον χώρο της ερωτικής συνεύρεσης.

Ο τρίτος άνθρωπος

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι προφανές ότι η Τσέκου δεν έδρασε μόνη της αλλά με τη συμπαράσταση τρίτων. Και αυτό γιατί, όπως διαπιστώθηκε, από το dvd με το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό είχαν αφαιρεθεί σκηνές, διαδικασία που θα μπορούσε να φέρει σε πέρας μόνον κάποιος που κατέχει τη σχετική τεχνογνωσία.

Δύο είναι οι πιθανές εκδοχές. Η πρώτη, το βίντεο να κόπηκε από τον άνθρωπο που κατέχει το πρωτογενές υλικό και να παραδόθηκε μονταρισμένο στο πρόσωπο που τελικά το παρέδωσε στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ή να κόπηκε από τον δημοσιογράφο που παρέδωσε το βίντεο στον κ. Ανδριανό.

Οι αστυνομικοί σε κάθε περίπτωση εκφράζουν την άποψη πως η παρέμβαση στο dvd έγινε για να αφαιρεθούν σκηνές στις οποίες πρωταγωνιστεί η γυναίκα, ενώ απαιτήθηκε ειδική ψηφιακή ανάλυση ούτως ώστε οι αστυνομικοί στα εργαστήρια εγκληματολογικών ερευνών να επιβεβαιώσουν ότι η πρωταγωνίστρια του βίντεο είναι η πρώην συνεργάτιδα του τέως γραμματέα του υπουργείου.

Στις εικόνες που εξετάστηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. διακρίνονται έπιπλα γραφείου, μια βιβλιοθήκη και ένας πίνακας ζωγραφικής. Παρά τις φημολογίες ότι η σκηνή διαδραματίζεται στην οικία του κ. Ζαχόπουλου, οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν φαίνεται να υιοθετούν τη συγκεκριμένη εκδοχή. Εχουν άλλωστε γνώση του χώρου, αφού από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο διαμέρισμα του Κολωνακίου προκειμένου να διερευνήσουν το συμβάν της απόπειρας. Εξετάζεται επομένως το ενδεχόμενο η συνεύρεση να έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο κοντά στο υπουργείο Πολιτισμού.

Με σταθερή μικροκάμερα

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το μέσο βιντεοσκόπησης, ως πιθανότερο ενδεχόμενο θεωρείται η σκηνή να καταγράφηκε με σταθερή μικροκάμερα και όχι κινητό τηλέφωνο. Δεν επιβεβαιώνονται -προς το παρόν τουλάχιστον- οι πληροφορίες για χρήση και δεύτερης ή ακόμα και τρίτης συσκευής βιντεοσκόπησης στον χώρο της συνεύρεσης. Εκδοχή που «κυκλοφόρησε» ως εξήγηση στις αλλαγές της γωνίας λήψης της σκηνής. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι εάν πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε είναι πιθανό η κινηματογράφηση να γινόταν εν γνώσει ή ακόμα και με τη συμμετοχή του κ. Ζαχόπουλου και όχι το «σκηνικό» να ήταν παγιδευμένο.

Εν γένει, πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή μοιάζει να υιοθέτησε στάση Ποντίου Πιλάτου στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Εσπευσε να κλείσει την προανάκριση και να τη στείλει στη Δικαιοσύνη και την κύρια ανάκριση. Επισήμως τουλάχιστον, η Αστυνομία αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στη διαδικασία άρσης απορρήτου που «τρέχει» από την περασμένη Δευτέρα για τα κινητά τηλέφωνα του κ. Ζαχόπουλου και της 35χρονης, ενώ χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση ανώτατου στελέχους της, που δήλωσε στην «Κ» ότι η Αστυνομία θέλει με κάθε τρόπο να μείνει μακριά από την υπόθεση Ζαχόπουλου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή