Εγκώμια επιφανών και πλήθος πιστών

Εγκώμια επιφανών και πλήθος πιστών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες τα ξημερώματα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος μετά επτά μήνες μάχης με την επάρατο νόσο. «Θέλω να φύγω, δεν αντέχω άλλο», είχε εξομολογηθεί το προηγούμενο βράδυ στους στενούς συνεργάτες του. Η σορός του εκτίθεται από χθες σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 10 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών. Ακολούθως, θα ταφεί δημοσία δαπάνη με τιμές αρχηγού κράτους στο Α΄ Νεκροταφείο.

Ο θάνατος του μακαριστού Χριστόδουλου προκάλεσε πανελλήνια και πανορθόδοξη συγκίνηση. Τη βαθιά οδύνη της εξέφρασε σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ χιλιάδες πιστοί συνέρρεαν από νωρίς χθες το πρωί στη Μητρόπολη για να προσκυνήσουν το σεπτό σκήνωμα. Συλλυπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, υπογραμμίζοντας την αφοσίωση του Αρχιεπισκόπου στον διαθρησκειακό διάλογο και τη συμβολή του σε κοινωνικά προγράμματα υπέρ των ασθενεστέρων.

Τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου ανέλαβε ο μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ. Κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αποφασίστηκε να ορισθεί ως ημερομηνία εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου η 7η Φεβρουαρίου. Υποψήφιοι διάδοχοι του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου φέρονται οι Μητροπολίτες Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Θηβών κ. Ιερώνυμος, Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Σύρου κ. Δωρόθεος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή